Un medic moldovean a vândut mașina și apartamentul fiicei plecată în Canada. E uluitor ce vrea să facă cu banii adunați!

Un doctor în științe medicale, Teodor Popovici, a decis să-și vândă mașina și apartamentul fiicei, pentru a construi, din bani proprii sută la sută, un Complex Memorial dedicat lucrătorilor medicali răpuși de COVID-19.

separator

Deși Pretura a eliberat actele permisive pentru construcție încă acum cinci luni, lucrările nu au început nici până astăzi din cauza unei gunoiști, transmite jurnal.md.

„Locul acesta era împânzit de buruieni. Eu am distrus tot și am curățat. Iată acum sunt deja cinci luni de zile că aud doar promisiuni: domnule profesor, mâine dimineață suntem acolo. Gunoiștea asta de aici trebuie să fie mutată cu 20 de metri mai la deal. După acești tufari”, spune Teodor Popovici, doctor în științe medicale, profesor universitar.

Complexul Memorial „Eroii în Alb, Îngerii Păzitori ai Sănătății” urmează să fie construit pe strada Ion Pelivan, din sectorul Buiucani al capitalei.

„O să fie o răstignire de 5,5 metri. Un soclu de 2,5 x 2,5 metri. În față va fi un alt soclu pentru 20 de plăci, unde va fi scrisă numele, prenumele, data nașterii, anul decesului fiecărui lucrător medical, ce a fost el, medic, asistent medical, felcer, infirmieră. Toți. În fața soclului va fi o sculptură din marmură albă – doi medici stau lângă patul unui bolnav”, explică profesorul universitar.

Lucrările vor costa sute de mii de lei.

„După unele calcule, între 400 și 500 de mii de lei, iar pentru sculptură am dat 10 mii de euro. Adevărul este că fiica mea, care este plecată în Canada, mi-a dat voie să vând apartamentul ei cu trei camere și mi-a dat voie să folosesc acești bani pentru construcție. În afară de asta, am vândut mașina pe care o aveam. Banii la fel o să fie folosiți aici”, povestește Teodor Popovici.

Contactat de Jurnal TV, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a spus că strămutarea gunoiștii durează din cauza unor proceduri în care sunt implicate mai multe instituții, însă a dat asigurări că, în cel mult două săptămâni, problema va fi rezolvată.

Veste bună. Mai multe cabine de vot vor fi amenajate la secțiile de votare din Marea Britanie
Articolul anterior
Imunolog de la Oxford: Avem şansa să ne întoarcem la normalitate de Paşti, în 2021
Articolul următor
Alte articole interesante