Un medic neurochirurg explică motivul pentru care Anastasia Zavorotnyuk nu poate fi operată de cancer

Un medic neurochirurg din Rusia a explicat de ce este imposibil ca Anastasia Zavorotnyuk să fie operată pe creier. Actrița este suspectată de una dintre cele mai insidioase și agresive tumori cerebrale.

separator
Medicii au spus că tumora cerebrală a fost inoperabilă. Informații despre starea actriței a dezvăluit Andrei Razin, producătorul trupei ,,Ласкового мая”. Acesta a confirmat că actrița se află în spital, medicii au introdus-o în comă artificială. De asemenea, potrivit producătorului, a fost confirmat diagnosticul de glioblastom – una dintre cele mai insidioase și agresive tumori cerebrale, care i-a răpit și viața Janei Friske.

Potrivit reportajelor din presă, sâmbătă dimineața, artista a fost conectată la respirație artificială.

,,Principala dificultate a glioblastomului este că crește prin țesutul cerebral sănătos, astfel încât este imposibil să fie delimitată clar dimensiunea. De obicei, o astfel de tumoare este cu 2-3 centimetri mai mare decât vede medicul la o scanare CT (tomogramă computerizată) sau RMN (imagistică prin rezonanță magnetică)”, a declarat neurochirugul Veaceslav Rac, de la Centrul de radiochirurgie ,,N.V. Sclifosovski” din Moscova.

,,Dacă tumora s-a dezvoltat până la o astfel de etapă încât pacientul este în comă, nu există posibilitatea de a efectua operația. Prin urmare, cu o astfel de boală, chirurgia este rar folosită, mai des – terapie combinată, chimioterapie, radiații. Acesta este singurul mod de a prelungi viața unei persoane. Din păcate, este aproape imposibil să învingem această tumoră, iar supraviețuirea de cinci ani este de doar câteva procente. Din păcate, boala este incurabilă și este una dintre cele mai maligne leziuni ale creierului. Tumorile sunt diferite – un pic mai bune, puțin mai rele. Există și altele agresive cu care nu se poate face nimic chiar și în stadii inițiale”.

Anastasia Zavorotnyuk și soțul ei, Peter Chernyshev, sunt părinții unei fetițe de 11 luni. Actrița a născut la 47 de ani, în luna octombrie a anului trecut, după procedura de fertilizare in vitro.

Anastasia Zavorotnyuk și Petro Chernyshev s-au căsătorit în 2008.

Atrița a devenit pentru a treia oară mamă. Ea mai are o fiică de 23 de ani, Anna, și un băiat de 18 ani, Michael, pe care i-a născut în căsătoria cu Dmitri Stryukov.

S-a distrat cu trup și suflet. Ksenia Sobchak s-a dezlănțuit la propria nuntă. Video!
Articolul anterior
Un instructor auto din capitală a decedat subit în timpul șofatului. Cum a reacționat tânărul, care se afla alături?
Articolul următor
Alte articole interesante