Un ministru a venit la vaccinare cu o cămașă specială, prevăzută cu un fel de ,,ferestruică”

Miniștrii din România au primit, miercuri, prima doză de vaccin anti-COVID. Titularul portofoliului Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost protagonistul unui moment inedit – a venit la spital îmbrăcat cu o cămașă specială, prevăzută cu un fel de „fereastră pentru vaccinare”.

Cămașa avea pe brațul stâng un fel de petic prins cu scai, care să permită un acces rapid la braț, fără a mai fi nevoie ca ministrul să dezbrace cămașa.

„Cămașa dvs. seamănă cu matricolele noastre din liceu, cu arici!” – i-a spus asistenta care l-a vaccinat pe Sorin Cîmpeanu.

Ministrul le-a explicat colegilor și asistentei că obiectul vestimentar îl are de mai mult timp, fiind nevoit să facă mai multe vaccinuri pentru boli rare, deoarece în trecut a călătorit în câteva state exotice. 

Întrebat, după vaccinare, în legătură cu această cămașă, ministrul a precizat: “Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de țări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice pentru zonele respective, ocazie cu care sigur că am reușit să fiu pregătit. Sunt unul dintre cei foarte pregătiți cu privire la actul de vaccinare, din toate perspectivele.”

Ulterior, ministrul a precizat pe grupul de comunicare al Ministerului Educației „Dacă este așa de interes (deși cred ca sunt subiecte/întrebări cu muuult mai importante), va spun ca “accesoriul” face parte din logica de privilegiere a eficientei ! Tema principala/esențială ramane vaccinarea; accesoriile sunt chestiuni marginale.”

sursa

Stagii plătite pentru studenți în instituțiile statului

Uniunea Europeană îndeamnă studenții, masteranzii și tinerii absolvenți moldoveni să aplice pentru stagii de practică în instituțiile publice centrale din Republica Moldova, sponsorizate de Uniunea Europeană, transmite IPN cu referință la EU Neighebours East.

Beneficiarii programului vor fi îndrumați în activitatea lor zilnică de către consilierii de nivel înalt ai Uniunii Europene, în cadrul unei inițiative comune a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md.

Programul a fost conceput pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile administrației publice și de a le genera interesul pentru o carieră în administrația publică. Timp de două luni, stagiarii vor lucra împreună cu funcționari publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională.

Tinerii tentați să devină funcționari publici au posibilitatea de a deveni stagiari în cele două programe similare: cel comun al Uniunii Europene și al Guvernului Republicii Moldova (cu o durată de două luni în timpul verii) și cel finanțat din bugetul de stat (cu o durată de trei luni). Programul de stagiu comun al UE și Guvernului Republicii Moldova este acoperit din fonduri europene.

Informații detaliate despre programe sunt disponibile la www.eu-advisers.md/intersnhip și www.stagii.gov.md.

Dosarele de concurs la Programul comun vor include un CV și o scrisoare de motivare, depuse la stagii@eu-advisers.md până pe 15 mai.

Doi pasageri de la cursa „Chişinău-Istanbul” au încercat să treacă cu valută nedeclarată

În bagajele de mână ale doi cetățeni străini, polițiștii de frontieră de comun cu funcționarii vamali au depistat valută, în numerar de mii de euro și dolari, care nu a fost declarată. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la curse cu destinație spre Istanbul, Turcia.

În ambele situații s-a acționat în cadrul controlului de specialitate, efectuat în coordonare între cele două autorități.

Prima persoană documentată este cetățean chinez de 35 de ani, în bagajul căruia s-au depistat 10900 EUR și 5500 USD. În bagajul cetățenului Ucrainei de 41 de ani, echipa mixtă a descoperit 50000 USD, pe care pasagerul a evitat să le declare.

În continuare investigațiile se desfășoară în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. 

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de peste 1,5 milioane lei

În postul vamal Leușeni, funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră au deconspirat intenția unui conațional de a introduce ilegal în țară un lot de articole, presupus din metal prețios.

Astfel, urmare a controlului vamal, în geanta de mână au fost depistate bunurile nedeclarate: 103 monede, un lingou și două medalii.  

Cazul a avut loc astăzi, 5 decembrie 2023, în timpul verificării bagajelor pasagerilor de la ruta „Franța-Moldova”. Documentat este un conațional în vârstă de 36 de ani.

În cadrul audierilor, persoana a declarat că monedele au fost procurate contra sumei de 300 EUR, iar lingoul presupus a fi din aur – 800 EUR.

În continuare, bunurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar investigațiile pe caz continuă.

Olga Buzova a împlinit astăzi 35 de ani!
Articolul anterior
25 de moldoveni au murit din cauza Covid-19 peste hotarele țării
Articolul următor