Alexandru Comerzan a câștigat sezonul 7 al show-ului culinar „Chefi la cuțite”. Acesta a intrat în posesia unui premiu de 30.000 de euro.
Bobby Săvoiu, Alex Popa, din echipa lui chef Sorin Bontea, și Alexandru Comerzan, din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, au fost cei trei finaliști ai show-ului „Chefi la cuțite”.În finală, cei trei au avut de preparat un starter, un main course și un desert pentru a impresiona juriul format din cei mai cunoscuți chefi. La final, Alexandru Comerzan a fost desemnat căștigător.
„Ești senzațional, copile. Meriți pe deplin să te afli aici”, l-a lăudat chef Scărlătescu pe cel căruia i-a dat cuțitul de aur pe parcursul emisiunii. „Vã mulțumesc că mi-ați oferit o experiență senzațională în sezonul 7! Alex, ești fabulos, ești grandios, copile! Atât de mult mi-am dorit ca tu să câștigi! Bun venit în rândul bucãtarilor din Calea Lactee! ? #echipamov #winners #sezonul7”, a fost mesajul transmis de chef Cătălin Scărlătescu pe Facebook, după încheierea show-ului, potrivi libertatea.ro.Alexandru Comerzan este originar din Chișinău, unde lucrează la un restaurant ca șef-bucătar. Timp de 14 ani însă el a fost stabilit în Italia, unde a plecat la 15 ani alături de familie și a absolvit școala profesională de bucătari. „Am plecat în Italia în 2003 cu părinții. Trebuia să-mi gasesc o meserie, iar intr-o zi ma uitam la televizor si am vazut un bucatar care a pregatit o farfurie care mie mi-a placut foarte mult si i-am zis mamei ca asta vreau si eu sa devin, bucatar. Tata nu prea a fost de acord, pentru ca a crescut intr-o epoca in care toti se uitau la doctori si la avocati ca la Dumnezeu. Bucatarul cine era? Nu era nimeni! In ziua de azi bucatarii au un alt statut. Cred ca si tata e mandru de mine“, a declarat castigatorul „Chefi la cutite“.
Tânărul a mărturisit că primii ani în bucătărie nu au fost tocmai ușor, dar cu multă muncă și ambiție a ajuns departe: „Primii ani in restaurant am curatat spanac, cartofi, morcovi, dupa care, cu staruinta, incet, incet m-am ridicat pana la ajutor de sef bucatar“. El a marturisit ca bucataria ar trebui sa ofere si emotie si a recunoscut ca nu are foarte multi prieteni in industrie din cauza stilului dur. „In bucatarie trebuie sa fie un regim de-al lui Stalin. Da, recunosc, sunt Stalin in bucatarie“, a spus Alexandru, potrivit adevarul.ro.