Un moldovean a făcut mare scandal într-un magazin din capitală: ,,Ai noștri stau cu varza pe câmp și voi aduceți din Albania”

Un bărbat a făcut mare scandal într-un magazin din Capitală. Acesta a aruncat pe jos lăzi cu struguri și i-a luat la rost pe angajați, revoltat de calitatea produselor și de faptul că o mare parte din acestea au fost importate.

Acum bărbatul este cercetat penal pentru huliganism.  

“Iaca varza. A nostrii stau si arunca varza care se strica, dar aici sta din Albania.”. Înfuriat pe acest fapt, bărbatul le-a sugerat agricultorilor să răstoarne toate produsele importate pe care le găsesc pe rafturile magazinelor.

“Capsuna costa 119 lei si 20 de bani. Ati vazut oameni buni, iaca asa voi trebuie sa faceti. Rasturnat tot sa fie. Toate lactatele si toate produsele.”

Pentru comportament agresiv, bărbatul riscă o amendă de 1500 de lei sau pana la 60 de ore de munca neremunerata în folosul statului.  

Ministrul Justiţiei din Franța, trimis pe banca acuzaților. Riscă 5 ani de pușcărie, pentru că ar fi profitat de funcţia sa ca să-și regleze conturile cu anumiţi magistraţi

Ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, este trimis în faţa Curţii de Justiţiei a Republicii (CJR), singura instanţă abilitată să judece crime sau delicte comise de miniştri în timpul mandatului lor. Dupond-Moretti este acuzat de conflict de interese în două dosare distincte, delicte pentru care este pasibil cu 5 ani închisoare şi 500.000 de euro amendă. Avocaţii săi au anunţat că vor contesta, în faţa Curţii de casaţie, decizia comisiei de instrucţie a CJR, anunță RFI.ro.

Un ministru al Justiţiei judecat în timp ce este încă în funcţie ar fi o premieră în Franţa. Eric Dupond-Moretti, fost avocat penalist, tenor al baroului din Paris, a fost numit ministru în vara anului 2020. După alegerile din acest an, el a fost confirmat în funcţie de prim-ministra Elisabeth Borne.

Ministrul Justiţiei este acuzat că ar fi profitat de funcţia sa guvernamentală pentru a-şi regla conturile cu anumiţi magistraţi, cu care se confruntase pe vremea când era avocat. O acuzaţie pe care respectivul, evident, o contestă.

Împotriva lui fuseseră depuse două plângeri distincte pentru conflict de interese. Una de principalele sindicate de magistraţi, a doua de asociaţia anticorupţie Anticor. Ancheta a fost lansată la începutul lui 2021. De-a lungul cercetărilor legate de acuzaţiile lansate de ministru contra unor magistraţi, Eric Dupond-Moretti a repetat în continu că „nu face decât să urmeze recomandările administraţiei sale”. Argumente care nu au convins, însă, acuzaţia care a decis să ceară un proces contra ministrului.

Chiar dacă decizia de a-l judeca pe ministru nu este o surpriză, anunţul comisiei de instrucţiei a Curţii de Justiţiei a Republicii îl pune pe Eric Dupond-Moretti într-o poziţie dintre cele mai inconfortabile.

Tinând cont de apelul făcut de acuzat în faţa Curţii de casaţie, procesul ministrului nu se va desfăşura înainte de finele anului viitor. Răstimp în care se pot întâmpla multe lucruri. Eric Dupond-Moretti a precizat însă, mai demult, că nu va demisiona în niciun caz estimând că legitimitatea sa nu vine de la tribunal ci de la preşedintele Republicii şi şefa guvernului, cele două personaje care l-au numit în funcţie.

Va fi mare chef și sărbătoare! Hramul orașului Chișinău va dura 2 zile în acest an

Evenimentele de Ziua orașului Chișinău vor dura două zile în acest an. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care a mai precizat că municipalitatea pregătește și o surpriză pentru locuitorii și oaspeții urbei.

Chişinău - Tourist Guide | Planet of Hotels

„Începem pregătiri pentru Ziua Orașului, care vor avea loc pe 14 și 15. Vom aduna pe scenă foarte multe colective municipale. Acesta a fost conceptul din acest an, ne-am dorit ca toți cei care sunt la Direcția cultură să evolueze în fața locuitorilor mun. Chișinău. Sunt cele mai frumoase, cele mai bune, cele mai interesante formații”, a anunțat Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Avem și pe cineva care este în afara Direcției Cultură, vom anunța în scurt timp. Este o surpriză, sper pentru locuitorii mun. Chișinău să fie una interesantă și binevenită”, a mai adăugat edilul, conform unimedia.info.

Ungaria s-a înțeles cu Gazprom să amâne plata facturilor pentru această iarnă

Compania de stat MVM din Ungaria a anunţat că a ajuns la un acord cu grupul rus Gazprom pentru amânarea plăţilor ce vizează livrările de gaze din iarnă, în condițiile în care guvernul de la Budapesta – care întreține relații bune cu Kremlinul – se confruntă cu dificultăți economice și cu o depreciere considerabilă a monedei naționale, scrie digi24.ro.

„Pentru a atenua impactul creşterii preţurilor pe piaţă, MVM Group şi Gazprom au fost de acord cu amânarea plăţilor pentru viitoarea perioadă de iarnă. Includerea temporară a opţiunii de amânare a plăţii în contract sporeşte marja de manevră a MVM în finanţarea şi nivelul lichidităţii”, arată un comunicat al firmei ungare.

Conform unui acord semnat anul trecut, înainte de declanşarea războiului din Ucraina, Ungaria primeşte din Rusia 3,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an prin Bulgaria şi Serbia, la care se adaugă un miliard de metri cubi printr-o conductă din Austria. Acordul semnat de Ungaria cu Gazprom este pe o perioadă de 15 ani.

În iulie anul acesta, autorităţile de la Budapesta au solicitat Moscovei – și au obținut – majorarea livrărilor Gazprom, după ce anterior fuseseră majorate livrările prin gazoductul Turkstream. Astfel, factura Ungariei la gaze naturale a urcat cu 740 miliarde de forinţi (1,78 miliarde de dolari).

Creşterea notei de plată a importurilor Ungariei a majorat deficitul comercial, într-o perioadă în care exporturile ţării încetinesc din cauza problemelor din zona euro, principalul partener comercial. Banca Centrală a Ungariei a avertizat că deficitul de cont curent este „în zona de pericol” şi a cerut Guvernului să stabilizeze finanţele. Forintul, moneda cu cea mai slabă performanţă din Europa Centrală, care s-a depreciat cu 13 la sută în acest an, înregistra luni un nou nivel scăzut record, un euro fiind cotat la 425 de forinţi.

Anna Smolnițchi, mama a două fetițe, a dezvăluit sexul bebelușului. Vezi ce desen și-a făcut pe burtică!
Articolul anterior
Momente emoționante. Un fotbalist aflat în izolare a urmărit naşterea copilului său pe Facetime
Articolul următor