Un moldovean a fost rănit într-un grav accident, în apropiere de vama Albița

Şapte persoane au fost rănite, marţi, într-un accident produs în apropiere de Vama Albiţa, în judeţul Vaslui, fiind implicate două autoturisme. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie. O victimă, este vorba despre un cetățean din R. Moldova, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Iaşi.

separator
Accidentul s-a produs în apropiere de Vama Albiţa, în judeţul Vaslui, la aproximativ un kilometru de limita cu judeţul Iaşi, fiind implicate două autoturisme, scrie presa de peste Prut.

Întrucât apelul la 112 a indicat că sunt mai multe victime din cele două maşini a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie, acolo fiind trimise o autospecială pentru descarcerare, trei ambulanţe tip B2 (EPA), o ambulanţă tip C1 (TIM) şi o autospecială transport persoane şi victime multiple (ATPVM), precum şi o ambulanţă tip B2 aparţinând SAJ Vaslui.

În sprijin, a fost alertat şi un elicopter SMURD. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, sunt şapte victime, dintre care una aflată în stare de inconştienţă.

„Persoana în cauză este de cetăţenie moldovenească şi primeşte îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la un spital din municipiul Iaşi. O altă victimă va fi transportată la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Huşi. Celelalte cinci victime sunt conştiente şi stabile”, au transmis reprezentanţii ISU Vaslui, menţionând că acţiunea este în dinamică.

China: 20.438 de cazuri de coronavirus confirmate, 632 de oameni s-au însănătoșit și au părăsit spitalul
Articolul anterior
Stela Botez lansează etnoromanul ,,Fata cu cobza” – o carte de dragoste și folclor în literatura autohtonă
Articolul următor
Alte articole interesante