Un moldovean, condamnat pe viață în Marea Britanie după ce a violat și bătut o femeie

Un moldovean a primit o pedeapsă cu închisoare pe viață, după ce a violat și bătut o femeie în Marea Britanie. Bărbatul a fost condamnat anterior pentru omorul iubitei sale de 19 ani în R. Moldova.

Sergiu Boianjiu, care a venit în Marea Britanie după ce a ispășit 10 ani pentru uciderea iubitei sale, a fost surprins de camerele de supraveghere în februarie, când a violat și a lovit repetat o femeie în Northamptonshire, transmite Unimedia.

Imaginile recuperate de poliție l-au arătat pe Boianjiu, care credea că a ucis femeia, părăsind locul pentru a căuta un loc să ascundă trupul victimei.

Pe imaginile camerelor de supraveghere apare și femeia grav rănită, pe care Boianjiu a vrut să o „elimine” ca potențial martor, fiind descoperită de un trecător, după ce a stat câteva ore întinsă în ploaie și frig.

Potrivit juraților, Boianjiu, în vârstă de 38 de ani, și-a premeditat cu atenție acțiunile, încercând să ascundă infracțiunea, căutând dovezi care l-ar putea incrimina.

În ciuda faptului că avocații lui Boianjiu au încercat să îi împiedice pe jurați să descopere orice detaliu despre crimele sale anterioare, ulterior s-a aflat că acesta a fost găsit vinovat de furtul dintr-o școală și de „crima deliberată” a unei tinere, în vârstă de 19 ani, în 2002.

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Alexandru Slusari: Îndemn oamenii să rămână duminică acasă. Ceea ce se pregătește nu are nimic în comun cu interesul cetățenilor
Articolul anterior
Lista tuturor orașelor din lume unde poți face plimbări pe strada care poartă numele Chișinău
Articolul următor