Un moldovean de 26 de ani deține un parc auto de 4,7 milioane de dolari în Dubai. Istoria tânărului care a plecat în Emirate după facultate, „într-o vacanță”

A absolvit universitatea la Chișinău și a decis să plece, pentru câteva luni, cu soția în vacanță, în Dubai. Peste un timp, însă, a obosit să se odihnească și și-a găsit un job, iar oportunitățile pe care le-a descoperit l-au făcut să rămână în Emiratele Arabe. Este istoria unui tânăr moldovean care deține, acum, în Dubai, un parc de automobile de circa 4,7 milioane de dolari, pe care le dă în chirie. Cum i-a reușit a povestit în cadrul unui interviu pentru Jurnal.tv.

„Am venit cu soția să ne odihnim și să luăm un pic de experiență de la Emirate”

„Vreo 5 ani în urmă, împreună cu soția, am venit vara, era iulie. Am venit la odihnă, nu eram pregătiți că e atât de cald, deși știam că e cald, credeam că e ca în Turcia. Am făcut câțiva pași și ne-am dat seama că e înădușeală mare. Iată deja sunt 5 ani de când suntem în Dubai.

Am venit să ne odihnim și să luăm un pic de experiență de la Emirate, pentru că aici sunt concentrate unele dintre cele mai bune minți din lume. Sigur că sunt și plătite bine. Planul era să venim maxim pe 3 luni. La început era ideea să ne odihnim, apoi să încercăm o experiență nouă, să lucră, la vreo companie, să vedem cum se lucrează în altă țară. Eu tocmai absolvisem universitatea și ne-am pornit în Dubai, ca apoi să ne întoarcem înapoi, în septembrie-octombrie, și să începem masteratul mai departe”, a relatat Andrei.

„În prima săptămână am primit o sumă care mi-a schimbat percepția față de Dubai și față de țara noastră”

„Ne-am odihnit o lună, apoi am găsit o companie. În Dubai sunt mulți oameni din toată lumea, care investesc în apartamente, care stau goale, în mare parte. În timp, costul apartamentelor crește. Atunci, compania venea cu ideea să luăm apartamentele, să le mobilăm și să le dăm în chirie. Compania era un hotel care avea apartamente în tot Dubaiul. Eu trebuia să fac cunoștință cu mulți proprietari și să le explic cu lucrează procesul de dat în chirie. După fiecare apartament adus în companie eram remunerat și remunerarea era destul de bună. În prima săptămână am închis câteva apartamente și am primit o sumă care mi-a schimbat percepția față de Dubai și față de țara noastră. Sunt cu totul alte sume, proprietarii afacerilor, în cazul în care tu aduci un plus companiei, sunt gata să-ți plătească mult. Soția lucra la altă companie: Era un fel de startup interesant”, a continuat tânărul.

Andrei găsea apartamente direct de la proprietari și le dădea în chirie

În paralel, Andrei a început să caute apartamente pe care să le dea chiar el în chirie: „Am dat un apartament în chirie, suma pe care am câștigat-o mi-a plăcut și am înțeles că este viitor. Apoi am înțeles că trebuie să găsesc cât mai multe apartamente, să adun o echipă și să dăm apartamentele în chirie singuri. Iar când voi aduna o sumă de bani, deja pot să îmi deschid eu o companie”. Citește articolul integral aici.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Doi bărbați au fost salvați de la moarte de oamenii din preajmă, în sectorul Buiucani. Ulterior, au intervenit și salvatorii
Articolul anterior
Tragedie la Nisporeni. Cadavrul carbonizat al unui bărbat, descoperit în ruinele casei sale, în urma unui incendiu devastator
Articolul următor