Un moldovean din Coşniţa crește verdețuri de primăvară fără îngrășăminte chimice

Un bărbat din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, a decis să muncească și să câștige bani acasă. A investit banii de la nuntă în două seri moderne, pur ecologice, și lucrează de dimineaţă până seara pentru a-şi bucura clienţii cu verdețuri și legume de sezon.

”Cele mai gustoase vitamine de primăvară. Ne trezim de dimineaţă, pe la orele 7 şi începem ziua de lucru. Lucrăm de dimineaţa până seara”, spune Pavel Terentiev.

Pavel Terentiev a început cu patru sere mai mici, iar ulterior a reuşit să construiască două solarii moderne unde creşte castraveţi, ridiche şi ceapă.

Pavel Terentiev, legumicultor:”Toţi prietenii mei fiind plecaţi peste hotare şi văzând că eu doresc să rămân acasă în ţară şi să fac ceva, au decis să mă ajute şi m-au ajutat cu bani care şi cum au putut şi am construit aceste două sere frumoase.”

Bărbatul susține că secretul unei roade bogate este în îngrăşămintele naturale.

Pavel Terentiev, legumicultor:”Creştem ridiche şi ceapă verde fiindcă ea este rezistentă la frig, până la minus 8 grade, nu am probleme. Noi în fiecare toamnă folosim doar îngrăşăminte naturale de vaci şi mai mult niciun produs chimic.”

Soţia legumicultorului spune că pandemia nu le-a afectat afacerea pentru că au promovat-o pe rețelele de socializare.

Irina Terentiev, soţia:”Am avut un succes, am vândut foarte repede şi mulţumesc la toţi care au fost la noi acasă, la care am livrat, care ne-au ajutat. Foarte mulţi vin, deja mulţi ştiu de noi şi de acasă vindem. 20, 30 de oameni pe zi cred că vin. ”

În total, fermierul a investit în afacere 14 mii de euro.

sursa: www.publika.md

Andreea Marin a dezvăluit ce reacții a avut după ce s-a vaccinat cu serul Astra Zeneca
Articolul anterior
Un bărbat de 33 de ani a decedat pe un șantier de construcție din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante