Un nou studiu relevă ce este mai important pentru a fi fericit

Conform studiului publicat recent de către Oficiul Naţional pentru Statistică din Marea Britanie, căsătoria contribuie la găsirea fericirii, urmată de o sănătate bună!

separator

Studiul, desfăşurat în perioada octombrie 2017 – septembrie 2018, a dezvăluit că statusul marital a întrecut starea financiară pe lista lucrurilor care determină fericirea cuiva.

Se pare că persoanele căsătorite sunt cu 9,9% mai fericite decât persoanele văduve, şi cu 8,8% decât persoanele separate sau divorţate. Totuşi, persoanele care nu au un partener s-au arătat cu doar 0,2% mai fericite decât cele care sunt divorţate.

Câteva studii precendente au demonstrat că persoanele fără partener tind să aibă o viaţă socială şi relaţii mai puternice şi beneficiază de mai mult timp petrecut singure decât cei care sunt căsătoriţi sau divorţaţi.

Încă un aspect care a fost analizat în studiu este relaţia dintre fericire şi vârstă. Se pare că persoanele care s-au declarat fericite tind să fie mai tinere, iar persoanele care au în jur de 40 de ani tind să fie mai nefericite. Însă axa fericirii urcă din nou pentru persoanele care se apropie de pensionare.

Aşa cum era de aşteptat, persoanele care deţin o casă par a fi mai mulţumite şi fericite cu propria viaţă faţă de cele care stau în chirie.

De asemenea, cei care îşi cheltuie banii mai degrabă pe lucruri ce reprezintă satisfacerea unei plăceri, precum mersul la restaurant sau vacanţele la hotel, sunt mai fericiţi decât cei care cheltuie o sumă mai mare pe lucrurile mai degrabă necesare, precum mâncare, asigurare şi abonamente de telefonie.

Sursa

Doi pasageri de la cursa „Chişinău-Istanbul” au încercat să treacă cu valută nedeclarată

În bagajele de mână ale doi cetățeni străini, polițiștii de frontieră de comun cu funcționarii vamali au depistat valută, în numerar de mii de euro și dolari, care nu a fost declarată. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la curse cu destinație spre Istanbul, Turcia.

În ambele situații s-a acționat în cadrul controlului de specialitate, efectuat în coordonare între cele două autorități.

Prima persoană documentată este cetățean chinez de 35 de ani, în bagajul căruia s-au depistat 10900 EUR și 5500 USD. În bagajul cetățenului Ucrainei de 41 de ani, echipa mixtă a descoperit 50000 USD, pe care pasagerul a evitat să le declare.

În continuare investigațiile se desfășoară în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. 

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de peste 1,5 milioane lei

În postul vamal Leușeni, funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră au deconspirat intenția unui conațional de a introduce ilegal în țară un lot de articole, presupus din metal prețios.

Astfel, urmare a controlului vamal, în geanta de mână au fost depistate bunurile nedeclarate: 103 monede, un lingou și două medalii.  

Cazul a avut loc astăzi, 5 decembrie 2023, în timpul verificării bagajelor pasagerilor de la ruta „Franța-Moldova”. Documentat este un conațional în vârstă de 36 de ani.

În cadrul audierilor, persoana a declarat că monedele au fost procurate contra sumei de 300 EUR, iar lingoul presupus a fi din aur – 800 EUR.

În continuare, bunurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar investigațiile pe caz continuă.

Fostul președinte Igor Dodon, alături de mezinul său pe muntele Athos: ”Ne vom ruga pentru țară”

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a plecat într-un pelerinaj de câteva zile pe muntele Athos.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Igor Dodon a scris că a ajuns pe muntele Athos alături de fiul său mai mic, menționând că vor urma câteva zile de liniște și discuții cu călugării, transmite Știri.md.

„Am ajuns la muntele Athos, împreună cu feciorul cel mic. Vor urma câteva zile de liniște, discuții cu călugării și reflecții. Ne vom ruga pentru Moldova. Să fie pace și normalitate în țară”, a scris Igor Dodon.

De menționat că, în ultimii ani, fostul șef de stat a mers în mai multe pelerinaje pe muntele Athos, iar de fiecare dată, Igor Dodon a declarat că în timpul pelerinajului s-a rugat pentru poporul R. Moldova.

Cum sunt înscriși copiii la școală, în Olanda. Experiența unei familii de la noi, care s-a mutat în această țară
Articolul anterior
Durere fără margini. Cine sunt tinerii care au murit înecați, la Ungheni, într-o groapă de canalizare
Articolul următor