Un oligarh rus a dat în judecată autoritățile franceze pentru că nu-și poate folosi iahturile sale de lux sechestrate: „E un bun de uz personal”

Un miliardar rus a dat în judecată autoritățile franceze pentru a obține înapoi accesul la două dintre iahturile sale, argumentând că funcționarii vamali nu aveau dreptul să le imobilizeze, în ciuda faptului că acesta se află pe o listă de sancțiuni a UE, a declarat joi avocatul său, potrivit Reuters citat de hotnews.ro.

Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa-Bank, care a fost sancționat de UE în luna martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin, a făcut contestație împotriva sechestrului pus pe navele sale „La Petite Ourse” și „La Petite Ourse II”, reținute în orașele Antibes și, respectiv, Cannes de pe Coasta de Azur.

„Dacă deții un bun pentru uz personal, cum ar fi un iaht, ai dreptul să te folosești de el, chiar dacă este indisponibilizat”, a declarat miercuri pentru Reuters Philippe Blanchetier, avocatul lui Kuzmichev, care a depus miercuri acțiunea în fața unui tribunal din Paris.

Kuzmichev deține, de asemenea, mașini și proprietăți în Franța pe care, de asemenea, nu le poate vinde sau închiria din cauza sancțiunilor, dar are în continuare dreptul de a le folosi, a spus avocatul, adăugând: „Nu știu de ce ar trebui să se facă o diferență atunci când este vorba de un iaht”.

De asemenea, el a susținut că au existat vicii de procedură legate de sechestre.

Verdictul privind cererea lui Kuzmichev de a-și recăpăta dreptul de utilizare a iahtului său este așteptat pe 5 octombrie, a declarat avocatul său.

Kuzmichev, care are o avere de aproape 7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a cofondat grupul internațional de investiții LetterOne, care deține mai multe grupuri de telecomunicații, dar a părăsit consiliul de administrație al firmei în martie.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Moldova, România și Ucraina vor face front comun în domeniul energetic
Articolul anterior
Krasnoselski a venit cu un mesaj de susținere pentru Sheriff după meciul dintre cu Manchester United: ”Au luptat până la fluierul final”
Articolul următor