Un om al străzii, găsit înghețat de poliție și plasat într-un centru special

Odată cu răcirea vremii a fost înregistrat primul caz de hipotermie în Chișinău. Poliția a făcut 33 de razii, și 33 de persoane au fost supuse acestui risc.

Comisarul Lilian Luca a declarat că primul caz de hipotermie a fost înregistrat în sectorul Botanica al orașului.

Un om al străzii a fost găsit de poliție și plasat într-un centru special.

Totodată, Lilian Luca a menționat că poliția își desfășoară activitatea, iar cazuri ieșite din comun nu sunt.

Acesta a îndemnat, totodată, cetățenii Republicii Moldova să contribuie la depistarea și raportarea acestor cazuri, dacă le observă.

sursa: www.publika.md

Maia Sandu a ajuns și în Parlamentul francez. A cerut susținerea Franței pentru integrarea Moldovei în UE

Președintele țării, Maia Sandu, a cerut susținerea Franței pentru a influența parcursul european al Republicii Moldova. O asemenea solicitare a fost făcută de către șefa statului la întâlnirea cu președintele Camerei Superioare a legislativului francez, Gérard Larcher, în cadrul vizitei efectuată la Paris, scrie realitatea.md.

Pe lângă solicitarea făcută către președintele Camerei Superioare a legislativului francez, cei doi oficiali au discutat și despre evoluțiile din regiunea noastră și efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova.

„Mi-am continuat vizita la Paris cu o întrevedere la Senatul Francez, unde m-am bucurat să-l revăd pe Gérard Larcher, președintele Camerei Superioare a legislativului francez. Am discutat cu domnul Larcher evoluțiile din regiunea noastră, efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova. I-am mulțumit interlocutorului meu pentru ajutorul oferit de Paris pentru gestionarea crizei umanitare a refugiaților și pentru depășirea consecințelor războiului, a inflației și crizei energetice, cu care se confruntă Moldova. Am vorbit, de asemenea, despre cooperarea bilaterală moldo-franceză, inclusiv la nivel parlamentar, și i-am cerut susținerea Franței pentru parcursul european al țării noastre. Apreciem dialogul constructiv și dinamic pe care-l avem cu instituțiile franceze și ne dorim să-l dezvoltăm în continuare, în interesul cetățenilor noștri”, a anunțat șefa statului.

Amintim că, în perioada 18-19 mai, Maia Sandu s-a aflat într-o deplasare oficială. În prima zi a zburat la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu oficiali europeni de rang înalt, precum președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, europarlamentari din diferite fracțiuni parlamentare. De asemenea, Sandu a rostit și un discurs în plenul european, îndemnând să susțină Republica Moldova pe calea depunerii cererii de aderare la UE.

La Paris, Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron.

„Dimineața mea a început așa…”. Ce face Vera Brejneva în timp ce concursul „Cântecul anului” din Rusia este pe val

Interpreta Vera Brejneva, ca și alți artiști, a ales să părăsească Rusia odată cu începerea războiului în Ucraina. Acum vedeta a recunoscut că s-a hotărât asupra unei schimbări radicale în viața ei. Vera este voluntară la un centru pentru refugiați.

De aproape trei luni Vera locuiește în Italia cu soțul ei Konstantin Meladze și fiica ei cea mică Sarah. Aici, favorita publicului are propria sa proprietate. Zilele trecute, cântăreața a sărbătorit 59 de ani ai soțului ei.

„Nu am sărbătorit anul acesta ziua de naștere a soțului meu. Tocmai am petrecut această zi caldă împreună. Dar am avut un tort ”, a recunoscut Vera pe o rețea de socializare.

Artista preferă să se angajeze în activități de voluntariat în Polonia. Aici, vedeta îi ajută pe refugiații din Ucraina și face acest lucru nu doar investind financiar.

Vedeta și-a schimbat ținutele de concert pentru o uniformă de lucru. Fără machiaj strălucitor și în spatele muncii grele masculine. Postarea artistei a adunat mii de comentarii admirative.

„Dimineața mea de astăzi a început cu un rokla (cărucior hidraulic)”, a recunoscut Vera Brejneva pe pagina ei de socializare.

În Rusia, celebrul festival ,,Cântecul Anului” se desfășoară cu o „curățare” minuțioasă, ștergându-i fără milă de pe lista invitaților pe cei care nu au susținut războiul Rusiei în Ucraina.

Preferații publicului care au apărut la evenimentul important în fiecare an, au dispărut acum de pe listă.

Acum interpreții Valery Meladze, Vera Brejneva, Ivan Dorn, Sofia Rotaru, Max Barskikh și alții au devenit persoane non grata. Lista este completată, pentru că vedetele continuă să-și exprime într-un fel sau altul nemulțumirea chiar și în prezent.

Problema cu gazdele nu a fost încă rezolvată, deoarece în ultimii ani artiștii au fost reprezentați în public de Lera Kudryavtseva și Sergey Lazarev. Cel mai probabil, acesta din urmă va fi înlocuit cu Alexander Reva.

Moldova și România vor elabora scenarii comune în cazul agravării situației în regiune

Ministrul Afacerilor Interne a Republicii Moldova Ana Revenco este într-o o vizită de lucru la București. Oficialul moldovean a avut o întâlnire cu omologul ei român, ministrul Nicolae Lucian Bode. Potrivit reprezentanților MAI, cei doi au efectuat analiza situațională la zi a siguranței și securității în țările care au frontieră cu războiul din Ucraina, scrie newsmaker.md.

„Au pus în discuție pregătirea scenariilor de lucru comune, în eventualitatea agravării situației în zona de conflict și posibilitatea unui nou val de refugiați”, comunică serviciul de presă al MAI cu referire la discuția miniștrilor.

Totodată, cei doi oficiali au stabilit o foaie de parcurs pentru implementarea proiectelor comune, atât cu finanțarea din partea României, cât și din partea UE.

„La fel, a fost stabilit un plan comun de activități de conștientizare în rândul membrilor Cosiliului UE a riscurilor cu privire la permisivitatea frontierelor, dat fiind faptul că Republica Moldova este singura țară europeană care nu este membră a UE și care are granițe cu războiul”, mai declară sursa.

Vladimir Putin ar avea un birou identic cu cel de la Kremlin, pe malul Mării Negre
Articolul anterior
Bloggerii moldoveni, obligați de Fisc să achite impozite pe veniturile obținute din reclamă
Articolul următor