Un oraș cu 10 milioane de locuitori, se scufundă sub apă

Preşedintele țării, Joko Widodo, a ales să mute capitala după o „decizie importantă”. Noua locaţie este încă necunoscută. Mass-media locale au anunţat că Palangkaraya, pe insula Borneo, ar putea fi una dintre candidate.

separator

Jakarta, capitala Indoneziei, are o populaţie de circa 10 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 661 kilometri pătraţi, fiind unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume.

„Jakarta nu reuşeşte să îndeplinească cu succes două sarcini, să fie centrul politic şi financiar al ţării”, a declarat preşedintele, scrie cotidianul Kompas.

În 2016, un sondaj a indicat că metropola are cel mai aglomerat trafic din lume. Miniştri sunt nevoiţi să fie escortaţi de Poliţie pentru a putea ajunge la întâlniri la timp.

Pe lângă supraaglomerare, Jakarta este și metropola care se scufundă cel mai rapid din lume. Dacă nu se iau măsuri, cercetătorii susțin că orașul ar putea fi în totalitate sub ape, până în 2050. Analizele experților arată că Jakarta se scufundă, în medie, cu 15 centrimetri anual, iar aproape jumătate din oras se află deja sub nivelul mării.

Sursa

Detalii noi despre copilul de 12 ani, internat cu meningită meningococică
Articolul anterior
Un filmuleț care îndeamnă tinerii să iasă la vot pe 26 mai, a devenit viral pe internet
Articolul următor
Alte articole interesante