Un pian „Petrof” a fost donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

Un pian marca „Petrof” a fost donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Cu acest prilej astăzi, 21 mai, a avut loc un concert muzical de prezentare a pianului publicului meloman.

Pianul de marca „Petrof” a fost donat de întreprinderea Premier Energy Moldova și grupul Emma Capital, cu susținerea Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova.

Regalul muzical de prezentare a pianului a fost susținut de către valoroși artiști ai Filarmonicii, care auîncântat publicul cu ariile unor celebre piese clasice: Capela Corală Academică „Doina”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și maestrul Eugen Doga.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a adus mulțumiri donatorilor, dar și tuturor celor care, după incendiul din toamna anului 2020, au oferit suport financiar pentru remedierea pierderilor imense ale patrimoniului Filarmonicii Naționale.

„Renașterea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” după devastatorul incendiu din toamna anului trecut reprezintă un proces de durată ce impune eforturi concertate atât din partea autorităților și părților interesate, cât și din cea a societății ca întreg. Apelul public lansat în mass-media și prin intermediul canalelor diplomatice a reușit să fructifice importante donații de natură financiară pentru reconstrucția și dotarea noului sediu al Filarmonicii, dar și angajamente de natură să asigure funcționalitatea artistică a instituției. Vreau pe această cale să mulțumesc donatorilor și Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova, menționând faptul că instrumentele de înaltă măiestrie ale celor mai buni meșteri cehi vor fi de astăzi și mai prezente în sălile de concerte din Chișinău, prin orga din incinta Sălii cu Orgă și evident, prin acest superb pian marca „Petrof”, a menționat ministrul Lilia Pogolșa.

Ppianul a fost produs de cea mai mare companie din Cehia și a fost lucrat manual.

Amintim că la 24 septembrie 2020 clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, cea mai importantă instituție de concert din țară a fost devastată de un puternic incendiu care a distrus instrumente muzicale și echipamentele de scenă.

Convoaie cu ajutoare umanitare au ajuns în Gaza, după încetarea focului. ,,Ne-am întors la casele noastre complet distruse”
Articolul anterior
Tragedie în Rusia: 11 muncitori au murit după ce s-au intoxicat cu metan la o stație de epurare
Articolul următor
Alte articole interesante