Un politician din Sankt Petersburg, pus sub acuzare pentru „discreditarea armatei ruse” după ce a cerut anchetarea masacrului de la Bucha

Un membru al adunării legislative din Sankt Petersburg, Boris Vișnevski, a fost acuzat de „discreditarea armatei ruse”, a anunțat luni, 9 ianuarie, ziarul local Zaks.ru, potrivit The Moscow Times.

Un politician din Sankt Petersburg, pus sub acuzare pentru „discreditarea armatei ruse" după ce a cerut anchetarea masacrului de la Bucha

Procurorii i-au acuzat pe Boris Vișnevski, unul dintre cei mai importanți deputati ai opoziției locale, și pe fostul deputat Maxim Reznik că au răspândit „materiale despre orașul Bucha” și informații despre „numărul mare de civili uciși”, a precizat instanța pentru publicația independentă Rotonda.

Acuzațiile se referă la o scrisoare deschisă semnată de Vișnevski, alături de alte personalități proeminente din Rusia, prin care se cerea președintelui Comitetului de Investigații al Rusiei, Alexander Bastrykin, să investigheze masacrarea civililor care a avut loc în luna martie în suburbia Bucha din Kiev.

Ambii politicieni au declarat că nu știau despre acuzațiile care li se aduc înainte ca acestea să fie anunțate, deși Reznik, care a părăsit Rusia pe 16 septembrie, a salutat în linii mari vestea.

„Per ansamblu, sunt bucuros. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, aș fi început să cred că nu muncesc suficient de mult”, a afirmat el.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă o amendă de până la 50.000 de ruble (aproximativ 715 dolari).

Vișnevski, membru al partidului liberal Iabloko, care a rămas în Rusia după invadarea Ucrainei, a declarat că procurorii nu i-au cerut să se prezinte la secția de poliție pentru un interogatoriu inițial, așa cum este protocolul obișnuit în construirea unui dosar.

Vișnevksi a ajuns cunoscut în 2021 pentru că a fost forțat să concureze împotriva mai multor „dubluri” care îi purtau numele și prenumele în cadrul alegerilor municipale din Sankt Petersburg din acel an și este de ceva vreme un ghimpe în coasta autorităților.

În decembrie, politicianul a dezvăluit că autoritățile din Sankt Petersburg au direcționat 1,5 milioane de dolari din bugetul municipal al orașului pentru reconstrucția Mariupolului, orașul port din sudul Ucrainei ocupat de Rusia și distrus în mare parte de trupele ruse anul trecut.

sursa

Madonna, desfigurată de operațiile estetice. Cum a aratat diva de-a lungul anilor

Madonna, în vârstă de 64 de ani, nu mai are nevoie de prezentare. Este una dintre cele mai apreciate artiste, iar melodiile sale au ajuns de nenumărate ori în topurile muzicale. Din păcate, vedeta a căzut pradă dependenței de operațiile estetice și a ajuns să fie de nerecunocut. Cea mai recentă apariție a artistei i-a îngrozit pe fani!

Madonna a șocat publicul la decernarea Premiilor Grammy

Madonna a prezentat cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy și a reușit să surprindă publicul. Nu datorită unei ținute excentrice, așa cum deja ne-am obișnuit, ci pentru că pur și simplu a fost nerecunoscut. Artista a trecut de n ori pragul medicului estetician, iar rezultatele lasă de dorit. Și-a injectat mult prea mult acid hialuronic pentru a ține departe semnele trecerii timpului, iar chipul său pare ca de ceară, lipsit de expresii faciale.

Cum a arătat Madonna de-a lungul anilor:

Adele, cu ochii în lacrimi la Premiile Grammy. A fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral

Adele și-a împlinit un vis mai vechi, iar aici nu ne referim la câștigarea a două premii Grammy în aceeași seară. Cântăreața britanică a fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral, scrie perfecte.ro.

Adele declara într-un interviu că nu l-a întâlnit niciodată în persoană pe Dwayne ”The Rock” Johnson, dar că își dorește cu disperare asta. „Cred că aș plânge mult”, spunea artista în decembrie 2021.

La gala Pfremiilor Grammy 2023 de luni dimineață, gazda evenimentului, Trevor Noah, i-a mărturisit că și actorul este un mare admirator al ei și al muzicii sale. 

După câteva zeci de secunde de suspans, comendiantul a dezvăluit că pe lista invitaților se află cineva pe nume The Rock. Dwayne Johnson și-a făcut apariția din mulțime și a luat-o în brațe pe Adele, emoționată la culme de surpriza organizatorilor.

La un moment dat, The Rock o sărută pe gură pe Adele, iar sala este în delir. Cântăreața era împreună cu iubitul ei, Rich Paul, și cu Lizzo, care au fost la fel de surprinși.

Surpriza a continuat, fiindcă The Rock a prezentat nominalizările pentru cea mai bună interpretare pop solo, dar și câștigătorul, care a fost chiar Adele.

Cei doi au petrecut multe ore împreună după Premiile Grammy 2023 și s-au fotografiat în toate ipostazele.

Haine, încălțăminte, dar și electrocasnice, aduse ilegal din Franța și Germania. Urmau să ajungă pe piața de la noi

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocar de model “Mercedes-Benz Tourismo”, ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând bagaje și colete neînsoțite.

În urma verificărilor au fost depistate haine și încălțăminte în cantități comerciale, toate nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 37 de ani, cu dubla cetățenie (RM/RO).

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Iar funcționarii postului vamal Costeşti, în comun cu funcționarii Centrului Chinologic, au supus controlului de specialitate un microbuz de model “Mercedes-Sprinter”, ce se deplasa pe rută neregulată Germania – Republica Moldova.

Urmare a verificărilor, printre bagajul neînsoțit au fost depistate bunuri de uz casnic noi, în asortiment, nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 32 de ani, cetățean al Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Un soldat ucrainean care avea în corp o grenadă neexplodată, operat cu succes de medicii militari
Articolul anterior
Cum se face școală în teritoriile ocupate din Ucraina: „Soția ținea cursul online, soțul stătea de pază la fereastră, s-o anunțe dacă vin rușii”
Articolul următor