Un polițist aflat în stare de ebrietate a mutat pasagerul decedat la volan, pentru a scăpa de pedeapsă

Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre reţinerea, în seara zilei de ieri, a unui poliţist de patrulare, care acum un an, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager. Pentru a scăpa de pedeapsă însă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să ducă în eroare oamenii legii.

separator

Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină de model ”Toyota Prius” care circula din aceiaşi direcţie. După impact BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat fiind proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, primind vătămări corporale incompatibile cu viaţa.

Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan, ducând în eroare oamenii legii că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului.

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către alte persoane, care au fost audiate în calitate de martori.

În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul făptuitorului.

Ulterior, cauza a fost studiată în Procuratura Generală, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Astfel, la mai bine de un an de la tragicul accident, poliţistul de patrulare a fost reţinut, ieri, de către procurori, fiindu-i înaintată învinuirea pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate. Dacă vina lui va fi demonstrată, poliţistul riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Totodată, procurorii examinează şi urmează să dea calificare şi acţiunilor politistului şi altor persoane, care au contribuit la ascunderea adevărului pe caz.

Menopauza – nașterea femeii într-o altă fază a vieții ei
Articolul anterior
Tragedia din Crimeea: O asistentă medicală care ajuta victimele a încercat să se sinucidă, după ce a aflat că vinovatul este fiul ei
Articolul următor
Alte articole interesante