Un polițist de frontieră din țara noastră a devenit câștigătorul Maratonului Nisipului 2023 din România

Polițistul de frontieră Ghenadie Țimbalist a reușit să ia prima poziție în clasamentul final de la Maratonul Nisipului 2023, România.

Ieri, 29 aprilie, la Constanța a avut loc maratonul, desfășurat în proporție de 80% pe nisip.

La cursa de 42 km, Ghenadie Țimbalist – angajat în Direcția regională Sud, a venit primul la linia de final ceea ce i-a asigurat întâietate, transmite Poliția de Frontieră.

Polițistul a fost felicitat pentru succesele obținute!

Saci cu nisip la intrarea în Moscova, din direcția sud-vest

Moscova se apără de mercenarii Wagner care s-ar îndrepta spre capitala rusă cu tancuri, pe autostrăzi, după ce șeful lor, Evgheni Prigojin, a inițiat o lovitură militară împotriva lui Putin și a regimului său. Filmările de pe rețelele de socializare au arătat convoai mari de trupe care se îndreaptă spre nord din Voronej, și despre care se crede că sunt mercenari Wagner. De asemenea, se spune că alte grupuri de mercenari se află în drum spre alte orașe cheie, inclusiv Krasnodar și Volgograd.

Între timp apar imagini cu tot mai multe KAMAZ-uri pe autostrăzile ce duc spre Moscova. Acestea ar urma să fie folosite ca obstacole în caz că militarii Wagner ajung să înainteze spre Capitala rusă.

Camioanele blocheaza autostrada M-2 langa podul Cadets Podolsk din regiunea Moscova Foto Profimedia

Mesajul forțelor Wagner pentru Putin: ,,Venim să te luăm!”. Mercenarii se îndreaptă spre Moscova, tancuri pe autostrăzi

Forțele miliției Wagner se îndreaptă sâmbătă către Moscova, după ce șeful lor, Evgheni Prigojin, a inițiat o lovitură militară împotriva lui Putin și a regimului său, care vede îngrozit cu mercenarii au cucerit orașe cheie rusești, batjocorindu-l pe președintele, care i-a numit „trădători”.

Camioanele blocheaza autostrada M-2 langa podul Cadets Podolsk din regiunea Moscova Foto Profimedia

Camioanele blocheaza autostrada M-2 langa podul Cadets Podolsk din regiunea Moscova Foto Profimedia

Unitatea a trecut prin orașul Voronej și avansează spre Moscova, întâmpinând o rezistență neglijabilă. Un depozit imens de petrol a fost văzut în flăcări în oraș, cu un elicopter în aer în acel moment.

Filmările de pe rețelele de socializare au arătat convoai mari de trupe care se îndreaptă spre nord din Voronej, și despre care se crede că sunt mercenari Wagner. De asemenea, se spune că alte grupuri de mercenari se află în drum spre alte orașe cheie, inclusiv Krasnodar și Volgograd.

Putin a răspuns prin creșterea securității la Moscova, mobilizând trupele care urmează să-l apere de wagnerioți și cerând armatei să se ralieze în jurul președintelui .

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, îi îndeamnă pe ruşi să se unească în jurul lui Vladimir Putin, relatează AFP.

În regiunea Lipetsk, șoferii de autobuz atârnă pe mașini steaguri albe pentru a evita atacurile aeriene

Potrivit „Mediazone”, autostrada M-4 Don este încă blocată în mai multe locuri. Potrivit unor informații neconfirmate, Forțele Aerospațiale Ruse au efectuat deja mai multe atacuri asupra mașinilor, în care, probabil, se aflau mercenari wagner.

O explozie ar fi avut loc în apropierea clădirii Cartierului General al districtului militar de sud din Rostov-pe-Don, surprins de PMC Wagner.

Autostrăzile federale Don, Ural și Crimeea sunt blocate, iar regimul de acțiuni antiteroriste (CTO) a fost introdus pentru prima dată la Moscova și în regiune.

Video cu discuțiile lui Prigojin cu ministrul adjunct al apărării Evkurov

Un videoclip cu Eevgheni Prigojin înconjurat de bărbați înarmați a apărut pe canalul Wagner Unloading Telegram. Aceștia s-ar afla în curtea clădirii administrative, semnele cu denumirea nu sunt vizibile, probabil că este clădirea Statului Major al Districtului Militar de Sud. Șeful PMC Wagner vorbește cu doi bărbați în uniformă militară, dintre care unul este ministrul adjunct al Apărării, fostul șef al Ingușetiei, Iunus-Bek Evkurov, al doilea seamănă cu generalul Vladimir Alekseev.

Evgheni Prigojin la Rostov pe Don Foto Profimedia 1 jpg

În timpul conversației, Prigojin susține că luptătorii Wagner au doborât deja trei elicoptere militare, deoarece armata „a lovit civili” și ar fi „distrus un autobuz cu oameni”. Interlocutorii săi răspund că nu știu nimic despre asta.

Prigojin îi cere „pe șeful Statului Major General Valeri Gherasiomo și pe ministrul apărării Șoigu”, iar până atunci promite „să blocheze orașul Rostov” și să „meargă la Moscova”.

Șeful regiunii Kursk, Roman Starovoit , a scris că nu va elimina referințele la Gruparea Wagner de pe rețelele sale de socializare.

„Regiunea Kursk a cooperat strâns cu Wagner în pregătirea echipelor de voluntari din regiunea noastră, iar eu însumi am urmat acest antrenament. După o rebeliune deschisă, mulți mă sfătuiesc să tac și să elimin orice mențiune despre acest lucru de pe rețelele de socializare ale Administrației Regionale, dar nu voi face asta. Împreună ne-am bucurat de succesul băieților când am eliberat Soledar și Artemovsk și am plâns împreună cu familiile soldaților căzuți. Ambițiile liderului nu ar trebui să taie meritele trecute ale luptătorilor obișnuiți”, a scris el.

După aceea, Starovoit a cerut lui Evgheni Prigojin „să-și abandoneze planurile, să depună armele și să prevină dezvoltarea unui conflict intern în țară”. Și înainte de asta, ca și restul șefilor regiunilor ruse, precum și autoritățile numite de ruși din teritoriile ocupate ale Ucrainei, el a scris despre necesitatea de a se uni în jurul lui Vladimir Putin.

Starea de asediu, luată în calcul de autoritățile de la Moscova. Evenimentele publice au fost anulate

Autoritățile de la Moscova se gândesc să impună stare de asediu din cauza rebeliunii lui Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, ale cărui forțe au cucerit Rostov în noaptea de vineri spre sâmbătă și s-ar deplasa spre capitala Rusiei, potrivit publicației ruse independente The Moscow Times.

Începând de vineri seară, autoritățile locale din Moscova verifică subsolurile caselor și terenurile din apropierea lor, a relatat Meduza, citând o sursă apropiată primăriei.

Sursa a precizat că regimul de „operațiune antiteroristă” declarat la Moscova permite instituirea stării de asediu, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens cu toate că „lucrurile se pot schimba”.

Astfel, forțele de ordine pot monitoriza toate conversațiile telefonice și mesajele din mesagerii online, să deconecteze comunicațiile, să inspecteze și să confiște vehiculele personale și bunurile cetățenilor și să intre în spațiile rezidențiale.

Noaptea, pe străzile din Moscova au fost observate vehicule militare în fața clădirilor guvernamentale, iar dimineața au apărut baraje rutiere cu la intrările în oraș.

Informațiile privind blocarea traficului la intrările și ieșirile din Moscova „nu corespund realității”, a declarat primarul Serghei Sobyanin.

Dificultățile pot apărea din cauza intensificării inspecțiilor, a explicat el.

Sobyanin a îndemnat la calm și a reamintit că președintele Vladimir Putin a făcut apel la unitate în discursul de sâmbătă.

Evenimentele publice din Moscova au fost anulate pentru cel puțin o săptămână. Sursa Meduza a sugerat că interdicția acestora ar urma să fie apoi prelungită.

O altă sursă Meduza de la primăria Moscovei a declarat că 100.000 de camere de supraveghere funcționează în capitală și că starea lor este monitorizată.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că măsurile de securitate au fost întărite în oraș și că a fost introdus „un control suplimentar pe șosele”.

Evgheni Prigojin, fondatorul PMC Wagner, a declarat, în cadrul unei întâlniri la Rostov pe Don cu ministrul adjunct rus al apărării, Yunus-Bek Evkurov, și cu șeful adjunct al Statului Major, Vladimir Alekseyev, că „mergem la Moscova”.

Uzbecii participă la un referendum care i-ar putea permite președintelui Șavkat Mirzioiev să rămână la putere până în 2040
Articolul anterior
Primele imagini de la filmările ”The Crown” cu actorii care îi joacă pe Prințul William și Kate Middleton
Articolul următor