Un polițist din Florești a fost răpit de separatiștii de la Tiraspol

Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție după ce un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești din cadrul IGP a fost răpit în această dimineață de către mascații așa-zisului KGB transnistrean (departamentul securității de la Tiraspol).

Într-un comunicat emis presei, PG menționează că Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Cazul a avut loc în această dimineață,când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

„În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete şi obiective a circumstanţelor cazului cercetat şi tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, menționează PG.

Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Primul moldovean admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie
Articolul anterior
O fetiță cu sindromul Down, din Fălești, s-a integrat cu succes în societate și are mulți prieteni
Articolul următor
Alte articole interesante