Un preot a salvat Coroana de Spini a lui Iisus, în timpul incendiului din Catedrala Notre-Dame

Un preot devenit erou, care a adus alinare celor care au fost răniţi în atacul terorist de la Bataclan, din 2015, şi-a riscat viaţa intrând în catedrala Notre-Dame pentru a salva Coroana de Spini a lui Iisus Hristos.

separator
Jean-Marc Fournier, preot al serviciului de pompieri din Paris, a spus că s-a numărat printre cei care au intrat în catedrala pariziană veche de 850 de ani, în timp ce aceasta era înghiţită de flăcări, scrie Adevărul.ro.

El a salvat şi Preasfântul Sacrament, în timp ce serviciile de urgenţă au format un „lanţ uman“ pentru a scoate relicvele din structura în flăcări. Incendiul a fost stins după opt ore.

Cu speranţă în suflet, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că poliţiştii şi salvatorii au format un cordon pentru a salva câteva din operele de artă şi relicvele religioase-inclusiv coroana şi tunica Sfântului Ludovic-cu doar câteva zile înainte de Paşti.

Hidalgo a adăugat: „Coroana de Spini, tunica Sfântului Ludovic şi alte câteva lucrări importante sunt acum într-un loc sigur“.

O sursă din serviciile de urgenţă a spus că „părintele Fournier este un adevărat erou. Nu a dat dovadă de teamă, îndreptându-se direct spre relicvele din catedrală şi s-a asigurat ca acestea să fie salvate. Are de-a face cu viaţa şi moartea în fiecare zi şi nu arată că-i e frică“.  

Coroana de spini a lui Iisus Hristos este cea mai preţioasă comoară a Catedralei Notre-Dame, o relicvă venerată ca fiind Coroana de Spini purtată chiar de către Hristos. Coroana se află într-un recipient de sticlă, decorat cu aur, comandat de către Napoleon şi era expusă publicului doar vinerea în timpul postului şi în vinerea mare. Deşi autenticitatea relicvei nu a fost confirmată, istoricii au determinat că aceasta datează de pe vremea crucificării lui Iisus.

Relicva provine de la Ierusalim şi a fost dusă iniţial la capela Sainte-Chappelle, construită în secolul al XIII-lea special pentru familia regală.

Printre obiectele salvate se numără şi vitraliile magnifice de secol XIII ale catedralei, orga, clopotele catedralei şi mai multe statui şi picturi. De asemenea, se pare că statuia din 1723 a lui Nicolas Coustou, situată pe altarul înalt al catedralei, care îl arată pe Iisus când este coborât de pe cruce, a fost şi ea salvată. În imagini crucea pare încă în picioare, cu o parte a sculpurii vizibilă, deşi este înconjurată de fum şi resturi.

Nata Albot a revenit în Moldova și ne oferă cele mai noi detalii despre ,,Mai dulce” și ,,IA Mania”!
Articolul anterior
Fiul Olgăi Manciu a fost operat. Cum se simte Damian?
Articolul următor
Alte articole interesante