Un profesor din Chișinău și-a vopsit barba în culoare albastră, după ce a pierdut un rămășag cu elevii

Un tânăr profesor de matematică de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, și-a vopsit barba în culoare albastră. Astfel, Alex Leahu s-a ținut de cuvânt, după ce le-a promis elevilor că își va colora barba dacă mai mult de jumătate de clasă va obține note de 9 și 10 la test.

separator
„Deoarece e dificil să-ți vopsești undeva barba la Chișinău în culori mai neobișnuite, a trebuit să o fac cu o săptămână mai târziu decât le-am spus elevilor, deoarece am așteptat să vină culoarea. Partea interesantă a fost că unul dintre elevi lipsise vreo săptămână, a crezut inițial că nu a reușit să mă vadă cu barba albastră și a fost foarte bucuros când am venit așa la școală”, spune Alex Leahu.

„Vă stă bine, domnule profesor”, aceasta este replica cu care îl salută elevii pe Alex. Acesta mai spune că astfel apare un dialog între elevi și profesori, iar dacă promiți ceva elevilor, numaidecât trebuie să te ții de cuvânt, căci în caz contrar nu vor mai avea încredere.

În 2017, eleva lui Alex Leahu, Ana Kalinovski, de la liceul „B.P. Hasdeu” din Drochia, a reușit să obțină 10 pe linie la BAC, inclusiv la examenul de matematică, scrie diez.md.

Mai multe țări europene anunță primele cazuri de coronavirus. Iată care sunt acestea!
Articolul anterior
Chișinău: Târg de recrutare pentru personal medical, în scopul plasării în câmpul muncii din Germania
Articolul următor