Un profesor din Cimișlia s-a stins de Covid, la doar 57 de ani

Şeful Direcției Educație Cimişlia a decedat din cauza infecției cu virusul COVID-19. Mihail Popescu, în vârstă de 57 de ani, s-a stins din viață chiar de Ziua Profesorului.

separator

Consiliul Raional Cimișlia a publicat un mesaj de condoleanțe.

„Doliu la Cimişlia! Şeful Direcției Învățământ General Cimişlia a decedat din cauza infecției cu virusul COVID-19! Dumnezeu să-i aşeze sufletul acolo, unde nu este nici o durere, nici întristare, iar familiei şi rudelor îndurerate să le dăruiască alinare şi întărire sufletească!”, se arată în mesaj.

Și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a venit cu un necrolog în memoria profesorului:

„Comunitatea pedagogică din Republica Moldova este profund îndurerată de trecerea în neființă a colegului Mihail Popescu, șef al Direcției Învățământ General Cimișlia.

Persoană de excepție și profesor prin definiție, Mihail Popescu a fost un promotor al demnității naționale, s-a consacrat cu devotament în numele valorilor pedagogice autentice. Întreaga sa activitate va servi un bun exemplu pentru cei care-i vor continua cauza. În aceste momente de tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei, rudelor, colegilor și tuturor celora care l-au cunoscut pe Mihail Popescu”, a scris Ministerul Educației.

Mihail Popescu s-a născut în satul Cenac raionul Cimișlia la 10 iulie 1963. În perioada 1981 – 1986 și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, unde a absolvit Facultatea de Filologie, specialitatea filolog, limbă și literatură rusă.

Și-a început activitatea de profesor, predând limbă și literatură rusă în școala medie din satul de baștină.

În perioada 1987 –1993 a fost director-adjunct la școala medie din s. Cenac, iar din anul 1993 până în 2003, director al aceleiași instituții de învățământ.

Din 2003 și până în anul 2007 a fost șef al Direcției General Învățământ Tineret și Sport Cimișlia. În perioada 2007 – 2016 a condus Gimnaziul Cenac în calitate de director, iar din 2016 – până în prezent a deținut funcția de șef al Direcției Învățământ General Cimișlia.

O vedetă din Rusia a lovit mortal un pieton noaptea trecută
Articolul anterior
O țară din Europa introduce carantina totală timp de 2 săptămâni
Articolul următor