Un restaurant vegan a luat decizia să includă carne în meniu, din cauza crizei preţurilor: „Mai bine închidea afacerea”

Decizia controversată a unui restaurant pur vegan din Anglia a stârnit furie în rândul clienţilor. Din cauza lipsei de clienţi şi riscând să pună lacătul pe afacere mai devreme decât şi-ar fi dorit, patronii au luat hotărârea să adauge inclusiv produse din carne în meniu.

Un restaurant pur vegan a luat hotărârea să mai „diversifice” meniul, adăugând inclusiv preparate pa bază de carne, din cauza costurilor şi a lipsei de vânzare, relatează Daily Mail. Decizia a înfuriat însă mulţi clienţi care alegeau să mănânce la acea locaţie tocmai datorită eticii pe care o promova.

Mango Tree din Taunton, Somerset, un oraş din Anglia, şi-a închis porţile sâmbătă pentru a face mai multe renovări. Printre schimbări însă intră şi meniul care va fi actualizat şi va include carne.

Cum s-a ajuns la această decizie

Nu este singurul restaurant pur vegan care se luptă în ultimii ani să rămână pe piaţă din cauza lipsei de clienţi regulaţi, însă cei care erau fideli locaţiei sunt complet sideraţi de cele auzite şi spun că „a vinde carne e mai rău decât dacă închide afacerea”.

Singura altă opțiune a fost să închidem definitiv. Etica se extinde la locurile de muncă și bunăstarea minunatei noastre echipe, căreia îi datorăm foarte mult, merită încă o șansă. În viitorul apropiat, restaurantul nostru va trece printr-o perioadă de schimbare interesantă, pe măsură ce ne reinventăm pentru a oferi comunității Taunton opțiuni noi și interesante pentru a lua masa în oraş sau pentru a comanda acasă. Ne păstrăm atât locaţia cât şi echipa pe care o cunoaşteţi şi o iubiţi. În noul restaurant vom servi o varietate de feluri de mâncare pentru a satisface o mare varietate de nevoi și preferințe dietetice. Ospitalitatea este din ce în ce mai dură și continuă, motiv pentru care un restaurant pur vegan nu a fost sustenabil pentru o perioadă considerabilă de timp, deoarece nu ne-au susținut destui clienți. Modificările ne vor permite să asigurăm locurile de muncă ale echipei noastre minunate și să continuăm să oferim Taunton mâncăruri delicioase pe bază de plante, care altfel ar fi dispărut”, a declarat patronul restaurantului, care a insistat să explice că în ciuda încercărilor repetate de a ţine în picioare restaurantul, lipsa clienţilor şi facturile, salariile şi alte costuri lunare i-au adus într-un impas. Pentru a continua să mucnească aceştia nu aveau posibilitatea de a face o altă alegere.

Decizia restaurantului, amplu criticată de clienţii vegani

Schimbarea anunţată nu a fost primită bine de clienţii vegani, care consideră decizia patronilor ca fiind o înfrângere, iar decizia de a include carne în meniu îi va face să reconsidere venirea lor în restaurant. Nemulţumiţi, mulţi şi-au exprimat indignarea pe reţelele de socializare.

„Văd că includeți mâncăruri pe bază de carne. Fac ecou din tristețea celorlalți care au comentat. Poate că schimbarea meniului, care, după cum am menționat anterior, a rămas același în ultimii ani, ar fi asigurat o clientelă regulată din partea clienților care apreciau Mango Tree, dar cred că dacă nu este condus de vegani etici, atunci a rămâne un restaurant vegetarian/vegan fără prioritate”.

„Mi-a plăcut să vin aici pentru autenticitatea și valorile sale bazate pe plante. Erau justificate prețurile mari. Dar acum se îndepărtează de valorile vegane, va fi ca orice alt restaurant și vor fi mai scumpe, așa că nu mă voi întoarce să mănânc acolo”.

„Este o rușine enormă. Era uimitor să ai un restaurant 100% vegan în Taunton. Veganismul nu este o afacere. Este o filozofie etică care face tot ce este mai bun pentru animale, planetă și sănătatea publică”.

„Sunt foarte întristat să aud asta, ca cineva care a pus atât de multă energie în restaurantul său, înțeleg perfect de ce faci asta, dar din punctul de vedere al unui client vegan, aș vedea asta ca o practică lipsită de etică”.

Cel mai probabil îşi va pierde o mare parte din clientela vegană inițială și probabil că nu va obţine atât de mulţi clienţi omnivori. Mi se pare o pierdere-înfrângere”, au fost doar câteva dintre comentariile oamenilor.

Explicaţia proprietarului restaurantului vegan

În replică, patronul restaurantului a spus: „În ciuda multor încercări de marketing, multe oferte speciale, oferind şi servirea la restaurant şi livrarea la pachet sau la domiciliu, muncind icnredibil de mult pentru a fi cât mai eficienţi, nu ne-a folosit şi nu ne-a adus destui clienţi locali, suficient încât să continuăm în formatul actual. Trebuie să mergem înainte cu pozitivitate şi suntem hotărâţi să facem acest lucru”

Restaurantul se va redeschide în această toamnă, însă patronii nu au anunţat încă o dată fixă. Vestea vine după ce o serie de alte restaurante vegane la modă au fost forţate să pună lacătul pe afacere în ultimii ani din cauza lipsei de clienţi.

Miami Burger, care vindea burgeri 100% vegani, s-a închis în Reading, Berks în iulie 2019, după doar șase luni. Un alt restaurant vegan, 1847 din Manchester, a fost închis în urmă cu trei luni, după nouă ani de funcţionare, din cauza numărului foarte mic de clienţi.

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Descoperire macabră în satele eliberate din Ucraina: o cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri

O descoperire macabră a fost făcută într-un sat din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rușilor. Trupele ucrainene au găsit într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură dovezi ale chinurilor la care au fost supuși prizonierii rușilor, indiferent că erau civili sau soldați. Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Vecinii auzeau în continuu urlete venite dintr-acolo. Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a scris pe Facebook Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, care a participat la misiune, notează Digi24.ro.

El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici, care, după eliberare, le-au indicat că subsolul unei case din sat a fost transformat în cameră de tortură, unde au fost torturați atât civili, cât și polițiști și soldați luați prizonieri. O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului, care a pozat masca de gaz folosită de torționari.

Cea mai șocantă descoperire a fost o cutie din plastic umplută cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

„Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

„Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a întrebat ministerul de la Kiev.

În filmarea polițistului Serhii Bolvinov apare, la un moment dat, și o plăcuță de identificare a unui soldat ucrainean.

Soldații ucraineni găsesc tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război luați de ruși.

Unii dintre ei au povestit prin ce au trecut, însă imaginile filmate în aceste încăperi vorbesc de la sine despre condițiile pe care au trebuit să le îndure prizonierii.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO.

Economica.net - Franţa va trimite o fregată în Marea Neagră şi are  programate zboruri cu avionul de luptă Rafale - Economica.net

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter, transmite digi24.ro.

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Blue Air se ruinează: Are datorii de 230 de milioane de euro, adică 50% din venituri, şi va rămâne doar cu 5 avioane
Articolul anterior
„A rupt peretele, cu tot cu geam”. Un urs înfometat a făcut prăpăd într-un sat din România: a omorât zeci de oi, în căutare de hrană
Articolul următor