Un sat întreg din Călărași a intrat în carantină

Satul Păulești din raionul Călărași a intrat de astă noapte în carantină. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale din 21 martie, în contextul în care, ieri medicii au confirmat existența unui caz de infectare cu COVID-19 la un cetățean al satului Păulești, care este momentan internat la Chișinău.

separator
Autoritățile au instituit starea de carantină până la data de 5 aprilie, iar printre măsurile ce urmează a fi întreprinse se includ: determinarea cercului de persoane care au fost în contact cu cetățeanul infectat, izolarea acestora la domiciliu și asigurarea lor cu alimente.

Potrivit expresul.md, de astăzi dimineață la intrarea în sat, dar și în imediata apropiere a locuinței bărbatului infectat, sunt echipaje de poliție care filtrează accesul cetățenilor. Aceștia sunt întrebați unde merg, li se cer acte de identitate, iar cei care nu au un motiv temeinic de a intra sau ieși din sat, nu sunt lăsați să treacă.

”Oamenii sunt speriați cu adevărat. Și asta mai ales pentru că nu au nicio informație de nicăieri. Se cunoaște că bărbatul, care lucrează ca și însoțitor de vagon pe trenul Moscova-Chișinău s-a întors din tură pe data de 17 martie, iar între timp a fost în contact cu familia sa, inclusiv cu soția și cei doi copii aflați acasă, dar și cu vecini, rude, care, la rândul lor au interacționat cu mulți dintre săteni. Ne temem pentru siguranța noastră. Acum ar trebui ca toată lumea să stea acasă, să conștientizeze pericolul la care se expun. Se spune că păuleșteanul bolnav a fost în aceeași tură cu un coleg din satul Sipoteni, așa că riscurile cresc și mai mult”, a declarat sursa care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Bărbatul din Orhei, depistat cu coronavirus, a dat petrecere mare de ziua sa, deși trebuia să stea în carantină 14 zile
Articolul anterior
Măsuri drastice în România, în legătură cu extinderea epidemiei de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante