Un sat spaniol a fost scos la vânzare pentru 260.000 de euro. Cumpărătorul se va alege cu 44 de case și un bazin de înot

Micuța localitate Salto de Castro, din Spania, poate fi cumpărată cu totul pentru prețul de 260.000 de euro. Situată în nord-vestul țării, lângă granița cu Portugalia, localitatea are 44 de case, o biserică, o școală și un bazin de înot, incluse în preț, scrie digi24.ro.

Salto de Castro a fost ridicată la începutul anilor 1950 de o companie care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania.

Aici au fost cazați muncitorii care au construit un baraj de acumulare, în apropiere. Însă după finalizarea lucrărilor, oamenii au început să plece, în lipsa locurilor de muncă. În anii 1980, Salto de Castro era deja o localitate părăsită. A fost cumpărată, apoi, de un om de afaceri, la începutul anilor 2000, care a vrut să transforme satul într-un complex hotelier.

Dar criza economică mondială i-a curmat planurile, iar acum, la peste 80 de ani, proprietarul a decis să renunţe la proiect. Reprezentanţii companiei imobiliare care intermediază vânzarea au spus, pentru BBC, că anunţul a avut peste 50.000 de vizite, de când a fost postat online, săptămâna trecută. Iar aproximativ 300 de persoane, din mai multe ţări, şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra.

Salto de Castro a mai fost scos la vânzare şi în trecut, însă preţul cerut atunci, de 6,5 milioane de euro, a ţinut potenţialii cumpărători departe. Preţul actual, de 260.000 de euro, este comparabil cu cel al unei garsoniere într-o zonă centrală din Madrid sau Barcelona. Anunţul precizează, însă, că cine vrea să renoveze clădirile ori să continue proiectul de transformare a localităţii într-un complex turistic ar trebui să investească în jur de două milioane de euro.

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Ce a mai rămas din mașina în care a murit liderul prorus din Herson în urma presupusului accident. Și pe el Putin l-a decorat post-mortem
Articolul anterior
”Cel mai înfricoșător om din lume” și-a măsurat puterea cu unul dintre cele mai rare animale de pe tera și a devenit ”inamic public” pe Internet
Articolul următor