Un șef de secție de la Chișinău-Gaz a fost reținut în timp ce lua mită

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au reținut, astăzi, în flagrant, un șef de secție al S.R.L. „Chișinău-Gaz”, bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins și primit 5.000 de euro de la un bărbat din mun. Chișinău pentru a nu-l deconecta de la rețeaua de gaze.

Un șef de secție de la Chișinău-Gaz, reținut în timp ce lua mită

Potrivit denunțului, reprezentantul companiei i-ar fi promis proprietarului unui imobil din sectorul Buiucani al capitalei că nu-l va debranșa de la punctul de consum, chiar dacă acesta a fost anterior deconectat pentru acumularea datoriilor, dar și pentru conectare pretins ilegală la rețea.

Astăzi, au fost transmiși banii sub controlul CNA și al procurorilor. Drept urmare a efectuării percheziției corporale, asupra persoanei bănuite au fost depistate și ridicate mijloacele bănești în sumă de 5.000 de euro.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

O geantă microscopică asemănătoare cu un model semnat Louis Vuitton a fost vândută pentru zeci de mii de dolari. Vezi cum arată

O geantă microscopică, „mai mică decât un grăunte de sare”, a fost vândută la o licitație pentru suma de 63.750 de dolari, scrie stirileprotv.ro.

Ca sa poți vedea exact designul poșetei ai nevoie de un microscop, obiectul având dimensiunile de 657x222x700 micrometri.

Colectivul de artă american MSCHF, cu sediul în Brooklyn, este cunoscut pentru designurile sale controversate. Între acestea se numără pantofii care conțin sânge uman, pantofi sport cu apă sfințită în tălpi, un parfum care miroase asemănător unui spray de curățare și cizme roșii uriașe din cauciuc.

De această dată, colectivul a dus trendul genților mici la un nivel extrem.

„Există poșete mari, poșete normale și poșete mici, dar acesta este ultimatumul în miniaturizarea genților”, a transmis MSCHF.

Poșeta este asemănătoare cu un model semnat Louis Vuitton, dar nu are nicio legătură cu acea casă de modă.

Geanta MSCHF este făcută din rășină fotopolimerică și a fost creată cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.

Posesorul genții nu trebuie să se teamă că o va pierde deoarece în achiziție a fost inclus și un microscop cu afișaj digital.

Un bărbat cu dizabilități, amăgit de un fost polițist. Cum a fost păcălit

Bărbatul cu dizabilități din Orhei, amăgit de un fost polițist că îi aduce o mașină din străinătate, și-a primit banii după aproape un an de promisiuni.

Istoria lui Victor Lupașco, pe care a relatat-o pentru Jurnal TV i-a pus la muncă pe procurori, care au pornit dosar penal pe numele escrocului. Victor și-a văzut banii, 14 mii de euro, și zice că visul va deveni o realitate, transmite Știri.md.

Acum câteva luni, Jurnal TV a publicat istoria lui Victor Lupașco, dependent de scaunul cu rotile. Ani la rând acesta a strâns cu greu bani pentru a-și cumpăra o mașină, care să-i ofere libertate, să-i permită să lucreze. Victor a găsit un fost polițist, pe nume Ion Buciușcan, cu care s-a înțeles să-i aducă o mașină adaptată din Germania, contra 14 mii de euro, plus 700 de euro pentru serviciile prestate. Cei doi au semnat și un contract, dar Victor nu și-a mai văzut nici mașina, nici banii. Plângerile nenumărate la Procuratură și poliție nu au avut efect.

„Un an de zile chiar parcă vorbeam cu pereții, de parcă eram invizibil. Îmi părea că nu mă vede nimeni și nu mă aude nimeni. După ce a ieșit reportajul, peste două-trei zile m-au chemat la poliție, să mai scriu odată plângere la sectorul de poliție Râșcani”, povestește bărbatul.

După publicarea reportajului au apărut mai mulți oameni, care la fel au declarat că au fost amăgiți în același fel.

„În scurt timp i s-a deschis un dosar penal și i-a fost dat un termen oarecare ca să se clarifice cu noi, păgubiții. Pentru că nu am fost doar eu. A mai fost un medic, o doamnă și încă un băiat căruia îi datorează 13 mii de euro. Bunica lui mi-a dat banii. Nu-mi venea a crede. Îmi părea că sunt într-un vis, că nu e realitate”, mai spune bărbatul.

Victor a primit înapoi 14 mii de euro și spune că va merge în judecată pentru că nu vrea să-i permită lui Buciușcan să scape basma curată și să amăgească în continuare lumea.

Fericit că și-a primit banii înapoi, Victor planifică acum să-și găsească o mașină bună, pentru că aceasta este practic singura lui posibilitate să se deplaseze în Orhei.

O nouă parcare cu 300 de locuri la Aeroportul Internațional Chișinău

O nouă parcare urmează a fi amenajată la Aeroportul Internațional Chișinău.

Anunțul a fost făcut de administratorul aeroportului, Constantin Vozian, potrivit căruia parcarea va avea aproape 300 de locuri, transmite Știri.md

La moment, autoritățile sunt în proces de obținere a unei autorizații în acest sens. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 25 iunie a emisiunii „Cutia Neagră PLUS” de la TV8.

Începe bătălia pentru Kremlin: „Ne aflăm în pragul unor schimbări politice interne foarte grave, cu caracter catastrofal”
Articolul anterior
Concertul lui Morgenshtern de la Chișinău Arena a fost anulat
Articolul următor