Un șofer român de TIR oferă ajutor gratuit pentru ,,frații moldoveni” care doresc să voteze la Strasbourg

Mesajul unui șofer român de TIR a devenit viral pe grupurile online de moldoveni din Franța. Bărbatul oferă transport gratuit pentru moldovenii care doresc să ajungă la secția de votare din Strasbourg, Franța.

„Bună ziua, sunt șofer de TIR. Locuiesc în Mulhouse, Franța, și mă ofer voluntar să transport gratuit cu busul meu la secția de votare din Strasbourg, Franța, pe colegii mei de peste Prut, șofer de TIR care vor să voteze pe 11 iulie pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova și sunt blocați în parcările de la Basel, Elveția”, este mesajul șoferului Remus Brusinszki, publicat pe facebook.

În Franța sunt deschise 10 secții de votare: 6 la Paris și în regiunea orașului, 1 la Strasbourg, 1 la Bordeaux, Lyon și Nice.

Se pare că nu e prima dată când șoferul își oferă ajutorul pentru cetățenii moldoveni. S-a mai întâmplat și la scrutinurile anterioare.

Din Palma de Mallorca spre Barcelona, pentru a vota. Mai mult de jumătate dintr-un avion sunt cetățeni moldoveni care merg la alegeri
Articolul anterior
Atena (Grecia): Moldovenii s-au mobilizat la secția de votare mai mulți ca niciodată
Articolul următor
Alte articole interesante