Un soldat rus care a refuzat să lupte în războiul din Ucraina a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Un tribunal din Rusia a condamnat un soldat în vârstă de 24 de ani, angajat pe bază de contract în armata rusă, la cinci ani de închisoare pentru că a refuzat să lupte în Ucraina, au anunțat joi, 12 ianuarie, autoritățile, potrivit agenției France Presse, citată de The Moscow Times.

Un soldat rus care a refuzat să lupte în războiul din Ucraina a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Soldatul, care „nu a dorit să ia parte la operațiunea militară specială”, nu s-a prezentat la datorie în luna mai 2022, a precizat serviciul de presă al tribunalului din republica Bașkortostan din sudul Uralilor, într-un comunicat de presă.

Forțele de ordine l-au găsit pe bărbat, Marsel Kandarov, în luna septembrie, potrivit comunicatului.

Separat, un tribunal militar a anunțat că l-a condamnat pe Kandarov la cinci ani de detenție pentru că s-a sustras serviciului militar timp de mai mult de o lună, în perioada de mobilizare decretată de autorități.

Moscova a anunțat mobilizarea a 300.000 de oameni la sfârșitul lunii septembrie pentru a suplimenta trupele ruse pe frontul de luptă din Ucraina. Anunțul a declanșat un exod al bărbaților din Rusia, mulți dintre ei fugind în țările vecine, inclusiv în Armenia, Georgia și Kazahstan.

Criticii spun că mulți dintre cei mobilizați nu aveau experiență în luptă și au fost prea puțin instruiți înainte de a fi trimiși pe front.

Sentința lui Kandarov vine la o zi după ce un tribunal militar din Moscova a condamnat un alt soldat rus la cinci ani și șase luni într-o colonie penitenciară pentru că „a bătut” un ofițer în timpul unei dispute, conform agenției ruse de știri TASS.

sursa

Madonna, desfigurată de operațiile estetice. Cum a aratat diva de-a lungul anilor

Madonna, în vârstă de 64 de ani, nu mai are nevoie de prezentare. Este una dintre cele mai apreciate artiste, iar melodiile sale au ajuns de nenumărate ori în topurile muzicale. Din păcate, vedeta a căzut pradă dependenței de operațiile estetice și a ajuns să fie de nerecunocut. Cea mai recentă apariție a artistei i-a îngrozit pe fani!

Madonna a șocat publicul la decernarea Premiilor Grammy

Madonna a prezentat cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy și a reușit să surprindă publicul. Nu datorită unei ținute excentrice, așa cum deja ne-am obișnuit, ci pentru că pur și simplu a fost nerecunoscut. Artista a trecut de n ori pragul medicului estetician, iar rezultatele lasă de dorit. Și-a injectat mult prea mult acid hialuronic pentru a ține departe semnele trecerii timpului, iar chipul său pare ca de ceară, lipsit de expresii faciale.

Cum a arătat Madonna de-a lungul anilor:

Adele, cu ochii în lacrimi la Premiile Grammy. A fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral

Adele și-a împlinit un vis mai vechi, iar aici nu ne referim la câștigarea a două premii Grammy în aceeași seară. Cântăreața britanică a fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral, scrie perfecte.ro.

Adele declara într-un interviu că nu l-a întâlnit niciodată în persoană pe Dwayne ”The Rock” Johnson, dar că își dorește cu disperare asta. „Cred că aș plânge mult”, spunea artista în decembrie 2021.

La gala Pfremiilor Grammy 2023 de luni dimineață, gazda evenimentului, Trevor Noah, i-a mărturisit că și actorul este un mare admirator al ei și al muzicii sale. 

După câteva zeci de secunde de suspans, comendiantul a dezvăluit că pe lista invitaților se află cineva pe nume The Rock. Dwayne Johnson și-a făcut apariția din mulțime și a luat-o în brațe pe Adele, emoționată la culme de surpriza organizatorilor.

La un moment dat, The Rock o sărută pe gură pe Adele, iar sala este în delir. Cântăreața era împreună cu iubitul ei, Rich Paul, și cu Lizzo, care au fost la fel de surprinși.

Surpriza a continuat, fiindcă The Rock a prezentat nominalizările pentru cea mai bună interpretare pop solo, dar și câștigătorul, care a fost chiar Adele.

Cei doi au petrecut multe ore împreună după Premiile Grammy 2023 și s-au fotografiat în toate ipostazele.

Haine, încălțăminte, dar și electrocasnice, aduse ilegal din Franța și Germania. Urmau să ajungă pe piața de la noi

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocar de model “Mercedes-Benz Tourismo”, ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând bagaje și colete neînsoțite.

În urma verificărilor au fost depistate haine și încălțăminte în cantități comerciale, toate nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 37 de ani, cu dubla cetățenie (RM/RO).

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Iar funcționarii postului vamal Costeşti, în comun cu funcționarii Centrului Chinologic, au supus controlului de specialitate un microbuz de model “Mercedes-Sprinter”, ce se deplasa pe rută neregulată Germania – Republica Moldova.

Urmare a verificărilor, printre bagajul neînsoțit au fost depistate bunuri de uz casnic noi, în asortiment, nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 32 de ani, cetățean al Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Delia a atras atenția cu cele mai recente poze sexy postate din vacanța în Thailanda
Articolul anterior
Opozantul rus Alexei Navalnîi acuză conducerea închisorii că îi refuză dreptul de a primi asistență medicală într-un spital și tratamentul de care are nevoie
Articolul următor