Un soldat ucrainean, întâmpinat de familie după eliberarea comunei. Mama nu și-a putut stăpâni lacrimile

Săptămâna trecută, soldații ucraineni au eliberat peste 30 de localităţi din regiunea Kievului. Victoria însă e amară. Ruşii au lăsat în urmă ruine şi moarte. Există, însă, și povești cu un final fericit, cu familii reîntregite, copleșite de bucuria revederii.

Un soldat ucrainean și-a revăzut părinții, care au supraviețuit o lună sub ocupația rusă. Dmytro Stretovych lucra în cadrul Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, însă s-a înrolat odată cu începerea războiului. 

Părinții săi locuiesc în Nova Basan, o comună care, până de curând a fost sub ocupație rusă. Însă, forțele ucrainene au recucerit teritoriul, iar oamenii răsuflă acum ușurați. 

Revederea lui Dmytro Stretovych cu părinții săi este emoționantă. Cei doi bătrâni îl strâng în brațe, iar mama sa nu-și poate stăpâni lacrimile, mulțumindu-le celorlalți soldați pentru sacrificiu. Video:

Nu toți, însă, au parte de astfel de momente fericite. În Bucha, supraviețuitorii își caută acum rudele și prietenii uciși în gropile comune. Trupele ucrainene au găsit zeci de cadavre, unele cu mâinile legate și semne de tortură, după ce au preluat controlul asupra zonelor din jurul capitalei.

sursa

SUA începe deportarea rușilor care au fugit pe tărâm american de frica mobilizării: ,,Teama de recrutare nu se încadrează în criteriile pentru azil”

Administrația Biden a reluat fără să anunțe public deportările rușilor care au fugit pe tărâm american de frica mobilizării ordonate de președintele rus Vladimir Putin, scrie The Guardian.

Federal Bureau of Investigation Agents Association - FBIAA

Susținătorii imigrației au fost luați prin surprindere atunci când un tânăr rus, care a venit în SUA fugind de eforturile lui Vladimir Putin de a mobiliza cetățenii pentru a lupta în Ucraina, a fost brusc deportat în weekend din SUA înapoi în Rusia.

El s-a numărat printre mai mulți solicitanți de azil ruși, care au ajuns în SUA în ultimul an.

„Serviciul de Imigrare și Control Vamal al SUA își menține angajamentul de a aplica legile privind imigrația în mod uman, eficient și cu profesionalism. Serviciul facilitează transferul și îndepărtarea persoanelor care nu sunt cetățeni prin intermediul companiilor aeriene comerciale și al zborurilor închiriate în sprijinul cerințelor misiunii”, a declarat agenția federală în această săptămână, adăugând „efectuează expulzări în țări, inclusiv în Rusia, în conformitate cu directivele țării privind expulzarea”. about:blank

Vestea reluării deportărilor către Rusia a venit la puțin peste un an după ce s-a raportat că administrația Biden a suspendat zborurile de deportare către Rusia, Ucraina și alte șapte țări din Europa în timpul invaziei Rusiei în Ucrainei. Nu este clar când au fost reluate deportările către Rusia. Casa Albă nu a răspuns la o solicitare făcută de The Guardian.

Teama de recrutare nu se încadrează în criteriile pentru azil

Migranții din Rusia au venit în SUA crezând că pot cere azil și că pot fi protejați de deportare, datorită poziției declarate a guvernului. Acum, aparenta schimbare de politică a provocat confuzie pentru migranți și pentru avocații lor, care au rămas cu puțin timp pentru a-și face planuri.

Printre clienții lui Jennifer Scarborough, o avocată din Texas, se numără patru ruși care au intrat în SUA prin Mexic și au cerut azil, invocând tama de a fi recrutați pentru a lupta în Ucraina. about:blank

Scarborough a declarat că a fost informată de oficialii de la Imigrări că unul dintre clienții ei a fost deportat în weekend.

Rușii care cer azil în SUA trebuie să explic ofițerilor de imigrație că există o „posibilitate semnificativă” de a fi persecutați sau torturați dacă se întorc acasă, deoarece se temeau că vor fi recrutați pentru a lupta în Ucraina și de repercusiuni dacă nu se conformează.

Ofițerii de imigrație au decis că teama de recrutare nu îndeplinea criteriile cerute și clienții avocatei au făcut apel în fața unui judecător de imigrație, care a fost de acord că nu îndeplineau criteriile pentru azil, a declarat Scarborough.

Bărbații au acum ordine de îndepărtare în așteptare – adică ar putea fi deportați în Rusia în orice moment.

sursa

Surse din anturajul celor care îl cunosc pe Putin: ,,Doar Putin care stătea singur în biserică de Crăciun este real”

Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas, unul din criticii comandamentului militar de la Moscova pentru cum conduce războiul, spune că singurele momente în care președintele Vladimir Putin este cel real, și nu o dublură, sunt acelea în care liderul de la Kremlin apare singur sau la un capăt al mesei, la distanță de invitații săi, transmite Hotnews.

Putin in CrimeeaFoto: – / Sputnik / Profimedia

„Adevăratul Vladimir Vladimirovici era de Crăciun, stând singur în Biserica Kremlinului. Singur!

Preoților probabil le era teamă să se apropie de el. Probabil era un lunetist care a avertizat că va trage dacă aceștia se vor apropia mai mult de 20 de metri.

Acesta este adevăratul Vladimir Vladimirovici, care, atunci când primește miniștri, stă singur într-o parte a mesei și se uită la ei cu binoclul.

– „Unde sunt?”

Acesta este adevăratul. Dar acela care decorează, îmbărțișează pe toată lumea, sunt alții

Iar cel care ține discursuri…, când văd un presupus Putin în mulțime, văd imediat o sosie. Și nimeni nu știe ce spune acesată dublură. Probabil vorbește prostii”.

Igor Ghirkin este un militant naționalist și fost ofițer FSB care a contribuit la lansarea războiului din 2014 în regiunea Donbas. Acesta a comandat și separatiștii pro-ruși din Donbas după declanșarea războiului în urmă cu 9 ani.

Mai mulți analiști și comentatori străini au remarcat că unul dintre motivele pentru care lui Ghirkin îi este acordată o asemenea libertate de exprimare ține de faptul că el niciodată nu îl critică pe președintele Vladimir Putin, punând toate eșecurile înregistrate de forțele armate trimise în Ucraina pe seama comandamentului militar de la Moscova.

Putin ar avea cel puțin trei sosii

De altfel, șeful serviciilor de informații militare ucrainene, generalul Kirilo Budanov, a afirmat că Vladimir Putin are cel puțin trei sosii, care și-au făcut operații estetice pentru a semăna cu liderul de la Kremlin. about:blank

Generalul-maior Kirilo Budanov a afirmat că serviciile ucrainene au detectat „dubluri” ale lui Putin care i-au ținut locul președintelui rus la o serie de „ocazii speciale” în trecut, însă acest lucru a devenit acum o „practică obișnuită”.

Budanov a declara inclusiv într-un interviu pentru HotNews că serviciile ucrainene au „informații, confirmate, că la ultimele evenimente la care ar fi participat Putin, în realitate ar fi fost niște persoane care l-au înlocuit”.

Declarațiile lui Igor Ghirkin vin în contextul în care sâmbătă Kremlinul a anunțat că Putin s-a dus în Crimeea, pentru a sărbători 9 ani de la anexarea peninsulei ucrainene. Mai mult, acesta ar fi condus personal mașina cu care s-a plimbat prin Sevastopol.

Locuri de muncă pentru cetățeni români, în Germania. Salarii de peste 3.000 de euro

Angajatorii din Germania sunt în căutare de forță de muncă, mai multe posturi fiind destinate cetățenilor români care vor să se stabilească acolo.

Euro | Dollar: Euro falls to lowest since 2016 vs sterling, Aussie dollar  shines

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) din România a întocmit o listă a locurilor disponibile, precum și salariile oferite.

Datele centralizate de ANOFM arată că angajatorii nemți oferă lucrătorilor români 17 posturi, prin intermediul Eures România. 

Posturile scoase la concurs sunt în varii domenii de activitate, în funcție de pregătire: de la asistent medical, farmacist, la lucrător HoReCa sau electrician.

În unele cazuri, salariile depășesc 3.000 de euro lunar, în timp ce unele joburi sunt remunerate în funcție de numărul orelor lucrate.

Lista locurilor de muncă disponibile pentru români în Germania

– Asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie – 1 post/ între 2.350 euro și 3.200 euro;

– Asistent medical – 5 posturi/ aprox. 2.800 euro brut/lună;

– Asistent medical – 1 post/ 1.800 euro brut/lună;

– Farmacist – 1 post/ circa 3.360 euro brut/lună;

– Lucrător în bucătărie – 1 post/ de la 13 euro brut/oră;

– Bucătar – 1 post/ de la 18 euro brut/oră;

– Ospătar – 1 post/ de la 15 euro brut/oră;

– Ajutor grădinar (horticultură si peisagistică) – 2 posturi/ 12 euro brut/oră;

– Grădinar (horticultură si peisagistică) – 1 post/ 15-17 euro brut/oră;

– Mecanic instalații pentru refrigerare, aer condiționat si pompe de căldură – 2 posturi/ de la 12 euro brut/oră;

– Electrician – 1 post/ 16-18 euro brut/oră.

Pentru mai multe detalii privind locurile de muncă și procedurile de angajare, românii pot accesa site-ul ANOFM și să introducă „Germania” în spațiul dedicat căutării, potrivit adevarul.ro.

O echipă de medici din Italia oferă ajutor refugiaților cazați la Bălți
Articolul anterior
O fetiță a supraviețuit în mod miraculos atacului din Mariupol, în care și-a pierdut ambii părinți și sora
Articolul următor