Un sportiv din Moldova se află în stare extrem de gravă. Rudele cer ajutor

Artiom Grișenco, jucătorul Federației de Baschet se află în stare extrem de gravă. Potrivit rudelor, tânărul în vârstă de 22 de ani, originar din Soroca, se află în comă.

separator

„El a ajuns la Spitalul Raional din Soroca joi, însă duminică a fost transferat la Institutul de Neurologie din Chișinău. Medicii încă nu i-au pus un diagnostic final, însă medicii presupun că are cancer la plămâni. E nevoie de o sumă foarte mare de bani pentru a-i salva viața, el va trebui din nou să învețe să mănânce, să vorbească și să meargă etc.”, a spus iubita tânărului, pentru stiri.md.

Totodată, sursa citată a spus că Federația de Baschet încearcă să adune bani pentru a-l ajuta pe Artiom.

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Dorina Blândescu, a spus că tânărul a fost transportat de la Soroca la Chișinău la data de 31 august cu elicopterul SMURD.

„Starea pacientului este extrem de gravă. Diagnosticul în termeni medicali se numește sepsis pulmonar, ceea ce presupune că sepsisul nu permite oxigenerea organelor vitale precum inima, plămâni, rinichi. Tânărul este inconștient, dar nu se află în comă. Are febră 40°C. Într-adevăr este suspect la cancer pulmonar, însă abia mâine se va cunoaște exact”, a precizat Dorina Blândescu.

Persoanele cu suflet mare care doresc să contribuie pentru a salva viața sportivului pot transfera bani pe următorul cont bancar:

5511069999526649 Sinitchii Nicolai  VictoriaBank. Telefon de contact: +37379385479

Cascadele ,,înghețate” din Turcia. O locație deosebită care atrage anual mii de turiști
Articolul anterior
Meteorologii anunță ploi și răcirea bruscă a vremii
Articolul următor