Un sturion dintr-un lac din România a fost salvat. Plastic şi rafie, în gura peştelui

La începutul lunii februarie, personalul aflat în serviciul de pază a semnalat faptul că un sturion mare își făcea apariția în primele ore ale zilei la suprafață luciului de apă și stătea foarte mult nemișcat, plutind de multe ori în derivă.

separator

Au urmat 5 zile intense cu personal suplimentar de observare a lacului, non -stop. Peștele și-a făcut apariția exact la ora 11, dar pentru 10 minute, într-adevăr părea bolnav, slăbit, mișcări lente.

Echipajul a dat repede barca la apă și, încet, încet, la vâsle către el. Cu 20 de metri înainte de a ajunge la el, îl pierduse, plecase în adâncuri. ,,Am stat pe loc cu barca, purtați de vânt și valuri, așteptând ca ,,pacientul” să apară din nou. Și da, la nici 5 metri de barcă apare în scurt timp, exact în ochii salvatorilor. Nemișcat, greu de spus dacă avea lacrimi, se pare că da… Apoi, totul a decurs de la sine, s-a lăsat prins ușor nu s-a opus deloc, a fost pus pe targă și dus repede la ponton pentru studierea acestuia de mai aproape. Nu era lovit, nu era rupt și totuși peștele avea ceva. Avea un ghem de sfoară, un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic, și alte deșeuri exact în interiorul guri, prinse puternic de cerul acesteia. În 2-3 minute, scot ceva ce nu are legătură cu mediul lui, ceva făcut de mâna omului…..

În 40 de minute, monstrul prinde putere, se zbate, a prins viață, mișcă, apoi pleacă ca din pușcă dând din coadă puternic, udând din cap până în picioare toată audiența, exact 7 persoane. Doar atât. Du-te dică! Ai fost salvat!…”, scrie Dan Constantin, pe Facebook.

Utilizarea și comercializarea pungilor de plastic și a veselei de plastic vor fi sancționate
Articolul anterior
De Ziua Siguranței pe Internet, elevii, profesorii și părinţii au învățat despre violența online prin intermediul teatrului
Articolul următor
Alte articole interesante