Un tânăr a furat 200.000 lei cu ajutorul mai multor vânzători online care i-au dat toate datele bancare

Un tânăr de 22 de ani, din oraşul Soroca, a fost reţinut pentru furtul banilor de pe cardurile bancare ale persoanelor care propuneau online spre vânzare diferite bunuri. Acesta se dădea drept cumpărător şi, sub pretextul că are nevoie ca să facă transferul, obţinea de la vânzător datele de accesare a conturilor bancare pe internet sau prin aplicaţia mobilă. Prejudiciile provocate victimelor sunt estimate la peste 200.000 de lei, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale precizează că tânărul a identificat pe internet anunţurile a peste 60 de persoane din Moldova, care puneau în vânzare automobile, telefoane, vestimentaţie şi alte bunuri. Se arăta interesat să procure bunurile, prin transferul banilor pe cardul bancar. Însă, pretindea că unica modalitate prin care ar putea face transferul era dacă persoanele-i comunicau datele cartelei bancare, precum şi parolele de accesare a conturilor bancare pe internet sau prin aplicaţia descărcată pe telefon.

După depunerea plângerilor de către victime, oamenii legii din Moldova l-au anunţat în urmărire internaţională, autorităţile din Spania l-au localizat, iar autorităţile de la Chişinău l-au reţinut şi audiat.

Ulterior, procurorii PCCOCS i-au prezentat învinuirea şi au obţinut în instanţa de judecată plasarea acestuia în arest preventiv. După terminarea urmăririi penale, astăzi, 16 noiembrie, dosarul penal a fost trimis în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

Fostul ministru Andrei Spînu a împrăștiat ziare prin piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni

Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a vizitat astăzi piața de la Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Acesta nu s-a dus cu mâinile goale la târg. A luat cu el ziare pe care le-a împrăștiat oamenilor.

”Am discutat cu oamenii în piața de la Dubăsarii Vechi, r. Criuleni. Mi-au zis despre problemele și greutățile pe care le au. M-am bucurat să văd susținerea oamenilor, dar și să ascult despre lucrurile care trebuie să le facem mai bine. Mulțumesc oameni buni!”, scrie Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

El a postat mai multe fotografii.

Andrei Spînu s-a născut și a copilărit în raionul Criuleni, mai exact, în satul Ratuș.

Dublă tragedie! Un bărbat și băiețelul său de un an, găsiți spânzurați într-un apartament din Alba Iulia după un schimb de mesaje cu fosta parteneră

​Un bărbat şi fiul său, în vârstă de un an, au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament din Alba Iulia. Poliţiştii anchetează o posibilă crimă, urmată de o sinucidere, scrie hotnews.ro.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 01:00, o femeie de 25 de ani din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care îl lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, scrie Alba24.ro, citând Poliția.

Femeia şi bărbatul ar fi avut un schimb de mesaje, fără ca din acestea să rezulte în mod explicit că viaţa copilului ar fi în pericol.

Potrivit informaţiilor obţinute de Alba24, bărbatul ar fi fost chiar tatăl copilului.

Iniţial, bărbatul a răspuns la telefon şi a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-şi disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon şi nici la uşa apartamentului în care locuia cu chirie.

În urma intervenţiei poliţiştilor, în apartament au fost găsiţi decedaţi, spânzuraţi, bărbatul şi copilul.

Haos în Franța! Sute de protestatari înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină, implicați în lupte violente

Poliția franceză și activiștii de mediu au dus sâmbătă lupte violente în jurul unui uriaș rezervor de irigații agricole din vestul rural al Franței, scrie timpul.md.

Ministrul de interne a raportat peste 30 de persoane rănite și a declarat că poliția a detonat peste 4.000 de grenade de dispersie neletale în timp ce respingea sute de protestatari, unii înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină.

Confruntările din jurul rezervorului care se construiește în comunitatea rurală Sainte-Soline au evidențiat presiunea tot mai mare asupra resurselor prețioase de apă în contextul schimbărilor climatice.

Autoritățile franceze susțin că rezervoarele gigantice de irigații sunt necesare pentru a le permite fermierilor să continue să cultive produse alimentare în condițiile în care secetele sunt tot mai frecvente. Criticii spun că rezervoarele susțin tipuri de agricultură industrială nesustenabile din punct de vedere ecologic și captează apa care, altfel, ar iriga în mod natural solurile și ar alimenta râurile și fluviile.

Incendiu la un elevator din Leova. 50 de tone de porumb, distruse!
Articolul anterior
România: Cu cât vor crește pensiile, alocația pentru copii și salariul minim, de la 1 ianuarie 2022
Articolul următor