Un tânăr de 18 ani a decedat, iar alți patru au ajuns la spital în urma unui accident rutier

Accidentul grav s-a produs în această noapte în raionul Telenești. În urma acestuia, un tânăr de 18 ani a murit după ce mașina în care se afla a derapat, s-a inversat și a ajuns într-o adâncitură cu apă de la marginea satului Cucioaia, Telenești. Alți patru tineri, printre care și șoferul, au fost transportați la spital cu multiple traumatisme.

separator
Potrivit poliției, la volanul automobilului era un tânăr de 23 de ani care ar fi fost în stare de ebrietate. Șoferul a pierdut controlul asupra volanului și a derapat de pe carosabil. Acesta urmează să fie suspus testului de alcoolemie pentru a stabili dacă era în stare de ebrietate. Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală.

Ilan Șor a rămas fără mandat de deputat. Parlamentul a votat!

Ilan Șor a rămas fără mandat de deputat. 56 de deputați au votat pentru proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat urmare a deciziei Curții de Apel prin care Ilan Șor a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunilor prevăzute în art. 190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul penal.

Parlamentul European a aprobat ajutorul de 145 milioane pentru Moldova

Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European a aprobat noua asistență macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Parlamentul European a aprobat ajutorul de 145 milioane pentru Moldova

Despre aceasta a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan, conform www.stiri.md.

„Încă un pas pentru aprobarea finală a ajutorului de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European tocmai a aprobat noua asistență macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Săptămâna trecută, și Comisia pentru bugete aprobase acest ajutor, votând propunerea mea de aviz.

După aprobarea ajutorului în cele două comisii de specialitate, putem acum să dăm votul final pentru această asistență în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna mai. 

Prin adoptarea la timp a asistenței macrofinanciare în Parlamentul European, ne asigurăm că banii vor ajunge în Moldova până la finalul anului, în două tranșe ce vor fi virate în trimestrele 3 și 4 din 2023. 

Este important să oferim Guvernului Republicii Moldova cât mai repede ajutorul financiar necesar pentru a asigura stabilitatea marcroeconomică a țării, pentru a lua măsuri de sprijin pentru oameni și pentru a continua reformele necesare integrării europene”, a declarat Mureșan.

Inventau istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier, estorcând sume de până la 50 mii de euro. Trei indivizi, reținuți de poliție

Trei bărbați  de 19, 24 și 28 de ani, originari din Chișinău și Dubăsari, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier au fost reținuți și sunt cercetați penal în 17 cazuri.

Fiecare dintre suspecți avea rolul său în această schemă infracțională. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele  și sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Sumele estorcate  de la victime variau între 5 000, 20 000 și 50 000 de euro.

În urma perchezițiilor autorizate efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează implicarea la comiterea infracțiunii.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratul de poliție Rîșcani a DP mun. Chișinău, cu suportul angajaților INSP al IGP, sub conducerea procurorilor   Procuraturii mun. Chișinău-Oficiul Rîșcani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane  în comiterea infracțiunii.

În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor.

Foto! A fost lansată o colecție de teniși de mireasă
Articolul anterior
Crochete din avocado la cuptor
Articolul următor