Un tânăr de 27 de ani, ucis în bătaie de doi minori

Un tânăr de 27 de ani a fost omorât în bătăi în mijlocul drumului în satul Chițcani din stânga Nistrului.

Crima a fost descoperită în dimineața zilei de azi, 17 februarie, în jurul orei 04:00.

Potrivit informației, moartea a parvenit în urma mai multor lovituri cu un obiect ascuțit.

Medicii legiști au constatat că acesta a murit în jurul orei 02:00.

La scurt timp după depistarea cadavrului milițienii au ieșit pe urmele celor vinovați de comiterea crimei, aceștia s-au dovenit a fo doi minori din localitate.

Tinerii de 17 și 16 ani se întorceau de la petrecere, iar pe drum cei doi au întâlnit victima. Ca urmare între aceștia s-a iscat o ceartă în urma căreia cei doi minori au omorât tânărul.

Minorii sunt reținuți și cercetați pentru omor.

Un bărbat a căzut pe scări și a murit chiar înainte de a afla că a câștigat o sumă fabuloasă la loto

Un bărbat căzut pe scări și a murit chiar înainte de a afla că a câștigat o cotă-parte din suma impresionantă de 7,9 milioane de lire sterline la loto.

loto

Andrew Gillion juca la loteria codurilor poștale de ani de zile, iar insistența sa a dat roade îîntr-un final. Bărbatul a câștigat o cotă-parte din fabuloasa sumă de 7,9 milioane de lire sterline.

Bărbatul de 59 de ani s-a înscris la tragerea la sorți a loteriei în speranța de a obține niște bani pentru a-și duce familia în vacanță, dar totul s-a schimbat când Andrew a căzut pe scări și a murit, scrie LAD Bible citată de protv.ro.

Andrew a fost transportat de urgență la Spitalul Regina Elisabeta din Glasgow, după ce și-a rupt gâtul în urma accidentului.

A fost supus unei operații câteva zile mai târziu, medicii încercând să elimine presiunea de pe fractură, dar, din păcate, a fost declarat mort la spital pe 7 ianuarie 2022, în timpul operației.

De atunci, familia sa a fost devastată de durere.

Când a descoperit că răposatului ei tată i s-a trimis unul dintre plicurile aurii, alături de ceilalți vecini ai săi din Shaw Crescent, Wishaw a fost complet copleșită de emoție.

În ciuda decesului său, Andrew a fost considerat în continuare unul dintre câștigătorii celui mai mare Jackpot al Loteriei Codurilor Poștale din Scoția.

„Am aflat că tata a câștigat prin intermediul prietenului și vecinului său. M-am gândit că nu avea cum să câștige, deoarece îi blocasem contul bancar, așa că am presupus că nu s-ar fi făcut nicio plată. Când mi s-a confirmat, m-am simțit absolut devastată la început. Aș putea auzi telefonul de la el în care îmi spunea că a câștigat și știu că primul lui gând ar fi fost să ne rezerve tuturor o vacanță”, a spus fiica bărbatului.

Andrew a primit o sumă impresionantă de 8.092 de lire sterline din jackpotul de 7,9 milioane de lire sterline, care a fost împărțit între toți câștigătorii care locuiau pe aceeași stradă cu el.

Rusia a reuşit să mobilizeze 300.000 de ruşi pentru război

Comandantul Forțelor Întrunite din cadrul armatei ucrainene, Serhi Naev, a declarat că Rusia a mobilizat aproximativ 300.000 de ruși pentru războiul din Ucraina, relatează RBC, potrivit Rador.

Vladimir Putin in inspecție militarp (Profimedia)

Potrivit lui Naev, armata rusă nu a reuşit să recruteze mai multe persoane din cauza pierderilor semnificative, a dezertărilor constante și a lipsei numărului dorit de voluntari. „Ştim de mobilizarea a aproximativ 300.000 de cetățeni ruși. Aceștia au fost trimiși să recompleteze unitățile și subunitățile existente, să creeze noi formațiuni și să desfășoare unități și subunități ale trupelor teritoriale” – a explicat oficialul militar ucrainean. Totodată, potrivit acestuia, continuarea măsurilor de mobilizare și pierderile colosale iremediabile înregistrate în rândul invadatorilor provoacă multe probleme în interiorul Rusiei.

„Vorbim despre creșterea nemulțumirilor față de regim în rândul populației, organizarea de mitinguri de protest, scăderea încrederii în conducerea statului. O altă problemă este lipsa totală de motivație în rândul celor mobilizați, atât înainte, cât şi după ce sunt trimişi pe câmpul de luptă” – a adăugat Serhi Naev. Acesta a amintit că, pe 21 septembrie 2022, Kremlinul a anunțat o „mobilizare parțială”, din cauza pierderilor semnificative suferite de armata rusă, a creșterii numărului de militari care nu doresc să participe la ostilități și a lipsei progresului planificat în privinţa recrutării voluntarilor.

Potrivit lui Naev, dictatorul rus, Vladimir Putin, a emis un decret privind „mobilizarea parțială” în Federația Rusă, legalizând efectiv o mobilizare ascunsă aflată deja în desfăşurare și a permis autorităților să recruteze forțat persoane pentru războiul împotriva Ucrainei.

Medvedev, după decizia Curții Penale Internaționale în privința lui Putin

Dmitri Medvedev a postat pe Telegram un mesaj de o virulență extremă, fostul președinte rus fiind deosebit de furios după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin. Postarea este plină de cuvinte vulgare și chiar amenință judecătorii CPI cu o lovitură de rachetă supersonică.

Dmitri Medvedev / Foto: Profi Media

„Pe cine a adus în fața justiției? Trei duzini de necunoscuți. Președintele Sudanului a scuipat pe aceste acuzații și, în ciuda unei lovituri de stat militare în propria sa țară, nu este disponibil pentru `justiție`. Ceilalți nu merită să fie menționați deloc. Cu alte cuvinte, eficiența ei este nulă”, a afirmat Medvedev, potrivit HotNews.ro.

„O țară și liderii săi pot fi judecați în două cazuri: 1. când țara însăși a slăbit extrem de mult, aproape și-a pierdut suveranitatea și a îndrăznit să accepte un proces pentru ea însăși; 2. când țara a pierdut războiul și a capitulat. Este imposibil să se întâmple altfel. Și toată lumea înțelege acest lucru. Apropo, cel mai discreditat episod care a ucis credibilitatea aproape nulă a tribunalului a avut legătură cu crimele SUA în Afganistan și Irak. Curtea s-a c…t pe ea însăși și nu a putut face nimic”, a continuat el, potrivit realitatea.net.

Înaltul oficial rus a spus, făcând referire la mandatul de arestare pentru Putin, că „judecătorii de la CPI se agită degeaba” și că doar au vrut să arate că nu „s-au c…t în pantaloni în fața celei mai mari puteri nucleare”.

În acest punct al mesajului său de pe Telegram, Medvedev trece la amenințări, transmițându-le judecătorilor CPI că toți oamenii sunt „sub Dumnezeu și sub (rază de acțiune) de rachete.

„Ne putem foarte bine imagina o lovitură hipersonic de la mică distanță din Marea Nordului, de pe o navă rusească asupra tribunalului, de la Haga. (…) Iar tribunalul este doar o organizație internațională mizerabilă, nu populația unei țări NATO. Așa că nici nu se va declanșa un război. Le este frică. Și nimănui nu-i va părea rău. Așa că, cetățeni judecători, priviți cu atenție spre cer…”, a mai scris el.

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al comisarului rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova pentru un presupus plan de deportare a copiilor ucraineni în Rusia.

Reamintim că în urmă cu un an, mai exact pe 24 februarie 2022, Rusia a surprins o întreagă planetă, lansând o „operațiune specială” și de „denazificarea a Ucrainei”. 

Caz șocant în Găgăuzia. Copil de 7 ani, violat de un adolescent de 14 ani
Articolul anterior
După 4 ani, unii cetățeni continuă să apeleze la numere vechi de urgență 901, 902 şi 903
Articolul următor