Un tânăr din Franța a fost decapitat de focurile de artificii

Un incident șocant s-a petrecut în oraşul Boofzheim, în estul Franței, în noaptea de Anul Nou.

Un bărbat de 25 de ani a murit după ce a fost decapitat de focurile de artificii. Un alt tânăr este grav rănit. Mai multe incidente au avut loc în Hexagon de Revelion, transmite digi24.ro.

Potrivit Le Figaro, tragedia a avut loc în regiunea Alsacia. Tânărul mort ar fi aprins focurile de artificii cu ocazia trecerii în noul an, moment în care a avut loc explozia.

„Cei doi bărbați se aflau în stradă și au aprins niște artificii în momentul producerii accidentului”, a explicat jandarmeria locală.

Unul dintre ei a fost pur și simplu decapitat și a murit pe loc, în timp ce prietenul său, de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri la nivelul capului și mâinilor. 

Ziarul local „Les Latest Nouvelles d’Alsace” oferă o versiune ușor diferită a faptelor tragice petrecute în noaptea dintre ani. 

Jurnaliștii scriu „că unul dintre dispozitivele pirotehnice nu a explodat așa cum se așteptau cei doi bărbați, motivul pentru care s-ar fi uitat să vadă ce se întâmplă, acela fiind momentul în care artificiile s-au declanșat”. 

Și la Strasbourg au fost incidente. 60 de mașini au fost incendiate, un număr mai mic însă față de anul precedent.

Potrivit unei surse a sindicatului poliției franceze, aproximativ șaizeci de mașini au fost arse și mai multe persoane au fost arestate.

Vânzarea şi folosirea acestor dispozitive a fost de altfel interzisă în acea regiune, pentru a diminua numărul urgenţelor medicale în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleşite de pandemie.

Fără carantină la intrarea în Republica Moldova. Încă 11 țări, excluse din zona de risc
Articolul anterior
Cercetător OMS: Călătorii vaccinați ar trebui să intre în continuare în carantină. Motivul invocat
Articolul următor
Alte articole interesante