Un tânăr din Moldova a devenit consilierul Secretarului General al ONU

Tânărul din Republica Moldova – Vladislav Kaim, a fost numit membru al primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU.

separator

Astfel, el este unul dintre cei 7 care îl vor consilia pe Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, în domeniul economiei sustenabile, scrie oficial.md.

Pe pagina oficială a organizației, Vladislav Kaim este prezentat drept „tânăr economist determinat să asigure joburi verzi și decente pentru tineri, și oferă expertiză profundă în comerț internațional și migrație”.

„Sunt extrem de fericit să anunț că Secretarul General al ONU, Excelența Sa Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General. În calitatea mea de membru al Grupului, eu voi consilia Excelența Sa asupra modalităților în care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde și prosper pentru tineretul de azi și toată societatea. În activitatea mea ca membru al Grupului Consultativ de Tineret voi conlucra cu șase alți colegi magnifici din toate colțurile ale lumii: Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franța), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) și Ernest Kristoffer Gibson (Fiji)”, a comunicat Vadislav Kaim, pe Facebook.

Totodată, el a spus că e mândru și de faptul că, prin vocea sa, atât Republica Moldova, cât și Europa de Est ca atare, vor fi reprezentate în primul Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU. „Este o oportunitate importantă de a confirma și îmbunătăți ambițiile climatice ale țării și regiunii” – a subliniat tânărul.

Vladislav Kaim face masterat în economie, în prezent, la Universitatea Lund din Suedia. În perioada 2014-2018, și-a făcut studiile de licență la Academia de Studii Economice din Moldova și la Institutul pentru Relații Internaționale de la Moscova. Între timp a participat la o serie de instruiri și activități, dar și a publicat articole pe subiecte economice. Recent a încheiat un intership la UNDP din Copenhaga, Danemarca.

Un preot din Drochia a fost răpus de Covid-19
Articolul anterior
Premieră medicală în țara noastră! Un pacient a fost operat pe vasele creierului, fără trepanație
Articolul următor
Alte articole interesante