Un tânăr din Ocnița s-a spânzurat, după ce și-a bătut violent iubita

A vrut să întrețină relații cu iubita sa, însă ea l-a refuzat, iar el a bătut-o până când aceasta și-a pierdut cunoștința.

separator

Băiatul s-a speriat, crezând că a ucis-o și a încercat să se sinucidă, dar a fost salvat de o rudă, însă din nefericire a murit peste trei zile la spital, transmite deschide.md.

Totul s-a întâmplat săptămâna aceasta în localitate Unguri, din raionul Ocnița. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 32 de ani, care în amiaza zilei de 3 noiembrie, a ajuns în comă la spital, după ce a încercat să se stranguleze în curtea unei rude.

Tânărul de 32 de ani, de ceva timp trăia o poveste de dragoste cu o tânără de 27 de ani, din aceeași localitate. În acea zi, el se afla la ea în ospeție și, dat fiind faptul că erau împreună de mai mult timp, a vrut să întrețină cu ea relații sexuale, însă ultima l-a refuzat.

Din acest motiv, între cei doi s-a iscat o ceartă din motiv de gelozie, iar tânărul a lovit-o și a îmbrâncit-o la podea. Văzând că fata opune rezistență, dânsul a apucat-o cu ambele mâini de gât și a asfixiat-o până când iubita sa și-a pierdut cunoștința.

Speriat de faptul că ucis-o, tânărul a fugit din casa victimei și s-a dus la o rudă de-a sa, care locuiește în vecinătate cu iubita. Dânsul a povestit rudei ce s-a întâmplat și a rugat-o să meargă să vadă ce-i cu fata.

Ruda a fugit în casa victimei, unde a văzut că aceasta își revenise și era în afara pericolului, însă când s-a întors înapoi, în curtea casei sale, l-a găsit pe tânărul de 32 de ani spânzurat.

Aceasta l-a scos din ștreang și a solicitat intervenția unei ambulanțe. Tânărul a fost transportat la Spitalul Raional Ocnița, în stare de comă, și a fost internat în secția de reanimare.

Medicii au încercat să-i salveze viața, însă din nefericire, pe parcursul zilei de ieri, 6 noiembrie, la trei zile după incident, tânărul a murit la spital.

Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Ocnița, a confirmat pentru Deschide.MD informațiile și ne-a comunicat că trupul neînsuflețit al tânărului a fost îndreptat spre examinare medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, iar cazul a fost înregistrat în Registrul de evidență a sesizărilor cu privire la infracțiuni și va fi examinat în baza articolului 274 din Codul de Procedură Penală, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

O universitate din Republica Moldova, prezentă la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova participă, în perioada 19 – 21 aprilie, la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România. 

Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și reunește peste 100 de reprezentanți de la 10 universități.

Printre aceste instituții de învățământ superior se numără Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitătea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Universitatea de Stat din Moldova este reprezentată la eveniment de rectorul Igor Șarov și de prorectorii Sergiu Corlat și Violeta Cojocaru.

În cadrul reuniunii, se va discuta despre dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transfer de cunoștințe, studiile doctorale, digitalizare și dezvoltarea relațiilor internaționale și parteneriate de studii, dezvoltarea managementului calității, strategie și dezvoltare instituțională, etc.

Consorțiul „Universitaria” a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.

O delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oferit ajutor pentru deținuții din Cahul

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis joi, 18 aprilie, un ajutor umanitar pentru deținuții din penitenciarul din Cahul, Republica Moldova.

Donația constă în 60 de perechi de încălțăminte și 60 de cărți de rugăciune, care vor ajunge la persoanele private de libertare din penitenciarul Cahul.

Transportul umanitar a fost realizat de o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, formată din pr. Vlad Țuțurlan, inspector eparhial și pr. Cornel Iftimie, slujitor al parohiei Măgura II.

Reprezentanții Episcopiei Basarabiei de Sud au întâmpinat oaspeții din România la centrul eparhial, mulțumindu-le pentru darul și grija față de cei aflați în suferință.

Menționăm că această acțiune s-a desfășurat în baza parteneriatului dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

sursa

Republica Moldova va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani

Republica Moldova, reprezentată de Asociația de Turism Medical, va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Adunării Generale a GHTC.

Potrivit Asociației de Turism Medical de la Chișinău, din cei trei candidați, Germania, Arabia Saudită și Republica Moldova, ultima a obținut majoritatea voturilor. La adunare au participat reprezentanți ai peste 50 de state ale lumii, dintre care 22 de state au avut drept de vot.

„Angajamentul nostru se bazează pe trei piloni: expansiune, inovație și accesibilitate. Ne propunem să construim un ecosistem global al turismului medical care să fie inclusiv, etic și sustenabil. La fel de important este să promovăm cele mai noi tehnologii și metode de tratament, să sprijinim cercetarea și dezvoltarea în domeniul medical”, a declarat Natalia Ciobanu, președintele Asociației de Turism Medical din R. Moldova.

„Funcția de președinte a GHTC este un pas important în promovarea turismului medical în Republica Moldova, dar și în creșterea vizibilității statului la nivel internațional. Statul nostru are un potențial uriaș în domeniul turismului medical, care trebuie să fie și un motor al dezvoltării economice a Republicii Moldova”, a subliniat Andrei Revenco, directorul executiv al Asociației de Turism Medical din R. Moldova.

Republica Moldova are patru domenii medicale pentru care este atractivă pacienților străini și apreciată la nivel internațional: stomatologia, Fertilizarea In Vitro, chirurgia plastică și cardiologia.

Asociația de Turism Medical din R. Moldova a fost fondată acum doi ani, întrunind mai multe clinici private, agenții de turism și facilitatori din domeniul turismului medical.

sursa

Cât de departe ajung picăturile generate de un simplu strănut?
Articolul anterior
Un nou simptom al infecției cu coronavirus a fost descoperit de cercetători
Articolul următor