image-161

Un butic Chanel din Paris, prădat de hoți. În câteva minute au furat marfă de milioane de euro

Magazinele de lux din capitala Franței rămân extrem de vulnerabile în fața hoților. 

Un butic Chanel din centrul Parisului a suferit pagube estimate între 6 și 10 milioane de euro, după ce 4 bărbați au dat o spargere spectaculoasă la ora 5 dimineața, scrie stirileprotv.ro.

Indivizii s-au năpustit cu un jeep în vitrina magazinului ca să forțeze intrarea.

După ce au sustras numeroase obiecte de valoare, au incendiat mașina respectivă și au fugit cu un alt vehicul. Operațiunea n-a durat mai mult de câteva minute.

În urmă cu trei săptămâni, magazinul de bijuterii Harry Winston, situat pe același bulevard Montaigne, a fost vizat de un jaf armat cu un prejudiciu de milioane de euro.


 

Seară dedicată R. Moldova, organizată de Familia Regală a României

Familia Regală a României a organizat ieri, 12 iunie, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md.

„Miercuri, 12 iunie 2024, Palatul Elisabeta a găzduit Seara dedicată Republicii Moldova, la care Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au invitat reprezentanți din toate domeniile, de toate profesiile, de toate vârstele și din toate confesiunile care trăiesc în țara-soră.A fost, de asemenea, o ocazie pentru a afirma sprijinul Coroanei Române acordat aspirațiilor Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și pentru construirea unui viitor stabil, prosper, liber și democratic pentru generațiile care vor urma. La eveniment a participat ASR Principesa Sofia.Au fost prezenți peste 1 000 de români din toate colțurilele țării și de peste Prut. Au luat parte la seara regală ministrul Culturii din Republica Moldova, demnitari reprezentând instituțiile Statului din ambele țări, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, înalți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ambasadori străini și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, personalități din domeniile educației, economiei, științei, agriculturii, muzicii, sportului și artelor plastice, precum și organizații, fundații și asociații din cele două țări.Și-au dat concursul militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale. A încântat publicul cu un valoros repertoriu muzical Corul Tronos al Patriarhiei și Corul de tineret din orașul Bălți. Au participat furnizori regali și apreciați producători din Republica Moldova, care au tratat pe musafirii Familiei Regale cu produsele companiilor lor.”, se arată într-un comunicat al Familiei Regale a României.

Ministrul Ala Nemerenco promite că va majora salariile în sistemul de sănătate

Autoritățile vor continua să majoreze salariile angajaților din domeniul sănătății, a dat asigurări ministra Ala Nemerenco. Șefa de la Sănătate a făcut declarația în plenul Parlamentului, în reacție la cererea sindicatelor care au solicitat o majorare cu 30 la sută, din 1 iulie, scrie stiripesurse.md.

Ala Nemerenco a declarat, de la tribuna centrală a Legislativului, că Guvernul va majora salariile lucrătorilor din domeniul sănătății, fără să precizeze, însă, de când și cu cât.

„Am fost primul ministru în țara asta când am majorat, în 2019, pentru prima dată, foarte multe. În multe țări, indiferent de factorul politic, majorarea salariului este o problemă serioasă. (…) Noi am corectat, în 2021, această insuficiență. În 2022, un an destul de complicat, am majorat salariile toamna, în 2023 am majorat salariile toamna. (…) Nu ne vom opri nici acum. Vom majora salariile, în limitele bugetului pe care ni-l permitem”, a declarat ministra Ala Nemerenco.

În ceea ce privește solicitarea sindicatelor de a majora salariile de funcție a angajaților din domeniul sănătății, precum și personalul medical din domeniul asistenței sociale, cu 30%, ministra Ala Nemerenco a refuzat să comenteze cererea. Oficiala a precizat că o solicitare oficială din partea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova nu a parvenit, deocamdată, în adresa Ministerului.

„Permiteți-mi să nu fac comentarii, pentru că știu dedesubturile acestei declarații. Acest sindicat nu s-a adresat Ministerului Sănătății. Dacă ar fi fost cu adevărat preocupați, depuneau o cerere, cum o făceau în fiecare an. Acum au făcut doar declarația publică. Așteptăm solicitarea lor”, a precizat ministra.

Amintim că Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a solicitat majorarea, începând cu 1 iulie curent, cu 30%, a salariilor de funcție a angajaților din domeniul sănătății, precum și personalul medical din domeniul asistenței sociale.

Potrivit CNSM, chiar dacă se întreprind unele măsuri de îmbunătățire, sistemul medical din țară se confruntă în continuare cu multiple provocări, cum ar fi deficitul cadrelor medicale, care în anul 2023 a constituit circa 2000 de medici și 3000 de asistenți medicali și moașe, deopotrivă cu vârsta medie înaintată a personalului medical (20% de medici și 13% de asistenți medicali), mai cu seamă din sectorul rural.