Un tânăr a inventat sandalele ajustabile, pentru milioane de copii săraci din lume

Deși este greu de crezut, un tip a inventat sandale care se măresc, odată cu creșterea piciorului, pentru copiii din alte colțuri ale lumii, care trăiesc în sărăcie. Kenton Lee locuia și lucra, în anul 2007, în Nairobi – Kenya. Bărbatul a observat o fetiță care purta încălțăminte care îi era prea mică.

separator

Partea din față a sandalelor era tăiată complet, iar degetele de la picioare se mișcau deasupra marginilor. Alți copii din orfelinatul unde se afla în voluntariat, depășiseră, de asemenea, numărul încălțămintei.

Copiii primiseră un transport de donații cu încălțăminte, dar pentru că trecuse mult timp de atunci, picioarele le crescuseră și, evident, sandalele le rămăseseră mici. Pe lângă riscul de a călca pe obiecte ascuțite, copiii din țările defavorizate sunt expuși riscului de a lua paraziți sau infecții provenite din sol. Dacă se îmbolnăvesc, trebuie să renunțe la școală și să nu-și poată ajuta familiile.

Lee s-a gândit că ar fi tare dacă ar exista încălțăminte ajustabilă, pentru ca cei mici să aibă mereu încălțăminte potrivită mărimii picioarelor lor.

Ăsta a fost punctul de start pentru proiectul „The Shoe That Grows” – o organizație non profit, creată pentru copiii ce trăiesc în condiții extreme de sărăcie. În parteneriat cu compania de dezvoltare a pantofilor „Proof of Concept” din Portland-Oregon, Lee și echipa lui au lansat primul lot oficial de 3.000 de pantofi în toamna anului 2014.

În prezent, fiecare pereche arată ca o sanda robustă și este realizată din curele de piele și tălpi de cauciuc comprimate, un material similar celui folosit în anvelope. Vin în două dimensiuni – mici, potrivite celor de la grădiniță până la clasa a patra, și mari, pentru celor din clasa a cincea până la clasa a noua, ajustate în trei locuri. Curelele de pe călcâi și degetul mare reglează lungimea pantofului, în timp ce două pe fiecare dintre ele permit lățimi diferite. Pantofii se pot extinde până la cinci dimensiuni și pot dura cel puțin cinci ani.

În vara lui 2012, Lee și soția lui, Nikki, au luat 100 de prototipuri la patru școli diferite din Kenya și au lăsat copiii să le poarte și să le testeze timp de aproximativ un an.

Echipa a luat în considerare feedback-ul copiilor cu privire la cum se potriveau și ce confort ofereau și a produs primul lot în 2014, care s-a și vândut complet. Cea mai mare cerere vine din țări precum Kenya, Uganda, Rwanda și Haiti.

sursa

Trucul lui Nicole Kidman pentru a-și menține silueta suplă
Articolul anterior
Video. Cum s-a produs groaznicul accident din Rusia, în care au murit șase cetățeni moldoveni
Articolul următor
Alte articole interesante