Un tânăr a inventat sandalele ajustabile, pentru milioane de copii săraci din lume

Deși este greu de crezut, un tip a inventat sandale care se măresc, odată cu creșterea piciorului, pentru copiii din alte colțuri ale lumii, care trăiesc în sărăcie. Kenton Lee locuia și lucra, în anul 2007, în Nairobi – Kenya. Bărbatul a observat o fetiță care purta încălțăminte care îi era prea mică.

separator

Partea din față a sandalelor era tăiată complet, iar degetele de la picioare se mișcau deasupra marginilor. Alți copii din orfelinatul unde se afla în voluntariat, depășiseră, de asemenea, numărul încălțămintei.

Copiii primiseră un transport de donații cu încălțăminte, dar pentru că trecuse mult timp de atunci, picioarele le crescuseră și, evident, sandalele le rămăseseră mici. Pe lângă riscul de a călca pe obiecte ascuțite, copiii din țările defavorizate sunt expuși riscului de a lua paraziți sau infecții provenite din sol. Dacă se îmbolnăvesc, trebuie să renunțe la școală și să nu-și poată ajuta familiile.

Lee s-a gândit că ar fi tare dacă ar exista încălțăminte ajustabilă, pentru ca cei mici să aibă mereu încălțăminte potrivită mărimii picioarelor lor.

Ăsta a fost punctul de start pentru proiectul „The Shoe That Grows” – o organizație non profit, creată pentru copiii ce trăiesc în condiții extreme de sărăcie. În parteneriat cu compania de dezvoltare a pantofilor „Proof of Concept” din Portland-Oregon, Lee și echipa lui au lansat primul lot oficial de 3.000 de pantofi în toamna anului 2014.

În prezent, fiecare pereche arată ca o sanda robustă și este realizată din curele de piele și tălpi de cauciuc comprimate, un material similar celui folosit în anvelope. Vin în două dimensiuni – mici, potrivite celor de la grădiniță până la clasa a patra, și mari, pentru celor din clasa a cincea până la clasa a noua, ajustate în trei locuri. Curelele de pe călcâi și degetul mare reglează lungimea pantofului, în timp ce două pe fiecare dintre ele permit lățimi diferite. Pantofii se pot extinde până la cinci dimensiuni și pot dura cel puțin cinci ani.

În vara lui 2012, Lee și soția lui, Nikki, au luat 100 de prototipuri la patru școli diferite din Kenya și au lăsat copiii să le poarte și să le testeze timp de aproximativ un an.

Echipa a luat în considerare feedback-ul copiilor cu privire la cum se potriveau și ce confort ofereau și a produs primul lot în 2014, care s-a și vândut complet. Cea mai mare cerere vine din țări precum Kenya, Uganda, Rwanda și Haiti.

sursa

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Trucul lui Nicole Kidman pentru a-și menține silueta suplă
Articolul anterior
Video. Cum s-a produs groaznicul accident din Rusia, în care au murit șase cetățeni moldoveni
Articolul următor