Un tânăr moldovean a obținut 20.000 de euro pentru studii de la statul german

Andrei Ioniță, un tânăr din Moldova, a primit 20.000 de euro de la Agenția pentru Ocuparea Forței de muncă din Germania. Banii l-au ajutat pe să-și urmeze visul de a face studii în această țară. Tânărul este un exemplu demn de urmat pentru cei care își doresc să avanseze din punct de vedere profesional în Germania. Cu ambiție și perseverență, orice vis poate deveni realitate, ne sugerează Andrei.

separator

Tânărul a primit finanțare pentru cursuri IT, inițial, prima tranșă – pentru cursurile de limbă germană (circa 5.000 de euro), și a doua sumă, de 15 mii de euro, pentru studiile în domeniul Tehnologiei Informaționale.

Într-un video, postat pe canalul său de youtube, moldoveanul a dezvăluit care sunt pașii ce l-au ajutat să intre în posesia acestor finanțări, care, ulterior, i-au oferit mai multe oportunități de angajare în statul german.

În Germania, persoanele native și străine, înregistrate la Agenția pentru Ocuparea Forței de muncă, beneficiază de ajutor din partea unui consultant, care le oferă constant sfaturi și recomandări în ceea ce privește integrarea, învățarea limbii, alegerea reprofilării profesionale, continuarea studiilor etc.

Andrei a studiat la Akademia IT din Bochum. El a decis să povestească despre experiența sa, în scopul de a le oferi și altora informații necesare și utile.

,,Peste 15 mii de euro, statul german a hotărât să le investească în capul meu. După terminarea cursului, am trimis CV la 5 firme, după o săptămâna prima firma care m-a chemat la interviu a fost compania de comunicații Telcat Multicom, unde cu ajutorul Domnului lucrez și acum”, mărturisește tânărul. Mai multe detalii, poți afla în video-ul de mai jos:

Igor Dodon se află la odihnă, într-un sanatoriu de lângă orașul Moscova
Articolul anterior
Alexandru are nevoie de o intervenție urgentă pe cord. Să-l ajutăm împreună!
Articolul următor
Alte articole interesante