Un tănăr moldovean a parcurs cu bicicleta peste 23 de mii de km și a vizitat 30 de țări europene

Ambițios și tenace, și-a dus visul până la capăt, străbătând Europa cu bicicleta. Timp de un an, Stefan Gîncu a parcurs 23 de mii de km și a vizitat 30 de țări. Călătoria pe două roți l-a costat cinci mii de euro.

Ciclistul de 27 de ani a început maratonul anul trecut de Ziua Independenței Moldovei. ,,Am luat cu mine doar un rucsac cu haine și un cort”.

„Sunt îndrăgostit de România și am decis că de Ziua Independenței Moldovei voi merge acolo pe două roți. La Constanța am decis că ar fi bine să-mi continui traseul prin Grecia. Și atunci am avut ideea să vizitez Italia. Și așa, pas cu pas, am călătorit în toată Europa”, a mărturisit tânărul într-un interviu pentru publika.md.

Ștefan petrecea opt ore pe drum în fiecare zi și dormea ​​noaptea într-un cort. Mâncam unde apucam. „Am încercat să merg prin sate mici. Este foarte important ca în apropiere să fie oameni. Dar a trebuit să călătoresc și prin câmpuri, păduri, parcuri mari.”

Pe drum, Ștefan a încercat să comunice cu localnicii. „Mi-au plăcut foarte mult unele orașe din Croația, Andora mi-a făcut o impresie puternică. A fost uimitor în Norvegia. Îmi amintesc că m-am întâlnit cu italieni. Sunt foarte sociabili.
Nordicii sunt mai reținuți în această privință”.

Reprezentanții diasporei moldovenești au aflat, de asemenea, despre maratonul de ciclism: „Am întâlnit mulți dintre compatrioții noștri care locuiesc în străinătate. Sunt oameni uimitori. M-au ajutat atât din punct de vedere financiar, cât și moral”.

Acum, Stefan Gîncu visează la ciclism în Asia: „La începutul călătoriei, am avut o motivație puternică. Apoi a fost mai mult din inerție. Eram foarte obosit. Dar încă vreau să vizitez o țară asiatică. Dar asta în viitor. Acum trebuie să mă odihnesc”, a mai adăugat ciclistul.

Ilustrație creată de specialiști. Cum se răspândește virusul în cazul persoanelor vaccinate și a celor nevaccinate
Articolul anterior
Știai care sunt diferențele dintre RMN și tomografia computerizată? Iată avantajele și dezavantajele fiecăreia
Articolul următor
Alte articole interesante