Un tânăr moldovean lucrează pentru Boeing și NASA

În timp de zece ani, Nicolai Loghin, un tânăr originar din Nisporeni, a reușit să-și facă o carieră de admirat, o familie minunată, a văzut locuri la care a visat de mic copil, iar în față are și mai multe obiective de atins și visuri de împlinit.

Nicolai s-a născut în anul 1988, la Nisporeni, unde a și absolvit liceul „Boris Cazacu”, în 2007. După o facultate făcută la Chișinău și un an de muncă la o companie, în 2011 a decis să-și urmeze visurile și a plecat în Statele Unite ale Americii.

„Începutul în SUA e o istorie aparte! A fost destul de dificil, am lucrat tot ce se găsea și aducea bani. Housekeeping, chelner, pizza delivery, valet parking, prep cook, agent de asigurări, asamblarea aparatelor medicale și automobilelor… Practic, tot ce era disponibil. Erau perioade în care aveam trei job-uri în același timp și dormeam câteva ore pe noapte. A fost greu până am învățat bine limba și am decis să merg la școală. Odată ajuns aici, nu mă gândeam să mă întorc înapoi în R. Moldova pentru că aveam un vis care trebuia împlinit și știam că în RM nu era posibil”, povestește Nicolai.

Au fost vremuri când își permitea doar 3-4 ore de somn, însă știa ce are de făcut și nu s-a gândit nicio clipă să renunțe. „Cea mai grea perioadă a fost atunci când făceam școala de computer networking. Aveam lecții de dimineață, după care mergeam la muncă full time, ajungeam acasă la miezul nopții și aveam teme de făcut, dormeam câte 3-4 ore pe noapte. Așa a fost doi ani, până am absolvit”, își amintește Nicolai.

Cum a ajuns să lucreze la Boeing

„Locuiam în Washington State, unde Boeing are cea mai mare uzină de avioane comerciale din lume. Fiind pasionat de avioane și tot ce ține de ele, am decis să fac școala de Aerospace Assembler Mechanic. După absolvire, am obținut primul meu job la Boeing – electrician la avioane comerciale. După câțiva ani în care am schimbat diferite job-uri, toate fiind pentru avioane comerciale, am decis că vreau să încerc ceva nou și acum sunt Product Quality Specialist la programul spațial dintre Boeing și NASA. Am grijă de calitatea produselor care mai apoi ajung la Stația Spațială Internațională”, spune Nicolai Loghin.

Și-a găsit jumătatea peste mări și țări, deși au copilărit în vecinătate

Dincolo de reușitele fulminante în carieră, Nicolai a reușit să-și construiască și o familie frumoasă și unită, iar aleasa inimii sale este o tânără tot din Nisporeni, pe care a cunoscut-o abia în State. Ecaterina Sorici a studiat Jurnalismul la Chișinău și a plecat în SUA direct de pe băncile facultății. Acolo l-a cunoscut pe Nicolai, iar acum cresc împreună un băiețel de toată frumusețea.

Citește interviul integral pe www.jurnal.md.

Autoritățile franceze oferă cetățenie rapidă imigranților din prima linie care luptă cu Covid-19
Articolul anterior
Fiecare al șaselea copil din Republica Moldova este crescut de rude, pentru că părinții se află peste hotare
Articolul următor
Alte articole interesante