Un tânăr recrut din Rusia, în vârstă de 20 ani, s-a sinucis. Mesajul sfâșietor pe care l-a lăsat

Serghei Gridin, în vârstă de 20 de ani, un tânăr din republica rusă Komi recrutat obligatoriu, s-a sinucis la o bază militară din apropiere de Moscova.

Camarazii de arme l-ar fi găsit pe Gridin spânzurat de centură pe 10 februarie. 7×7 are o fotografie a presupusului bilet de adio al lui Gridin, scrie novayagazeta.eu, conform Adevarul.

Rudele sale au confirmat că scrisul de mână al persoanei care a scris biletul este foarte asemănător cu cel al lui Gridin.

În notă se spune că tânărul a fost „inclus pe o listă de rotație a militarilor care merg în războiul din Ucraina”.

De asemenea, se afirmă că Gridin le-a cerut ofițerilor săi superiori să îl lase să rămână acolo unde se afla „deoarece nimeni din compania noastră nu s-a mai întors de acolo”, însă acest lucru a avut ca rezultat doar faptul că comandantul său și sergenții „îl agasau constant” pe recrut cu abuzuri.

„Nu pot descrie toate umilințele pe care acest gunoi le-a folosit împotriva mea, dar nici nu mai pot trăi cu ele. Am luat o decizie: Voi muri în țara mea, fără să am sânge străin pe mâini”.

Scrisoare de mână despre care se presupune că ar aparține recrutului sinucigaș

Statul Major General al Rusiei a promis în octombrie că bărbații chemați la recrutare obligatorie în toamnă (toți tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani trebuie să servească în armata rusă timp de un an dacă sunt apți din punct de vedere fizic și mental; aceștia nu sunt același lucru cu recruții mobilizați) nu vor fi folosiți în războiul din Ucraina.

Adriana Ochișanu lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI! Talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit la Arena Chișinău

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de minunata interpretă Adriana Ochișanu, care lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI.

Pe 20 aprilie 2024, Arena Chișinău va găzdui un concert unde talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit. Alături de Adriana Ochișanu, veți avea ocazia să savurați interpretări memorabile din partea artiștilor de valoare:

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare, toate într-un cadru spectaculos. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil.

Bilete puteți cumpăra AICI!

Bilete fizice, fără rezervare prealabilă puteți procura la casele iTicket pe adresele următoare:
•⁠ ⁠str. Vlaicu Pârcălab 27 (oficiul iTicket)
•⁠ ⁠bd. Dacia 47/6 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Moscova 1/1 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Mircea cel Bătrân 10 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Vasile Dokuceaev 13 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Piața Unirii Principatelor 3 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Anatolie Corobceanu 7a (Proper Coffee)

Moment emoționant la Cluj! Mai mulți români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii de 27 martie

Aniversarea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată la Cluj-Napoca, în această perioadă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Cultural Basarabia. Pe parcursul mai multor zile, Grupul de Iniţiativă Basarabeană îşi propune să promoveze istoria comună, cultura, tradiţia şi spiritul basarabean în inima Transilvaniei, scrie presa din România.

Manifestările dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România au debutat duminică, 24 martie cu concursul „Unde? Cine? Când?”.

Miercuri, 27 martie, studenții basarabeni care învață în centrul universitar din Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii unde au încins tradiționala Hora Unirii. Evenimentul a avut loc la ora 17:30 printre cei care au ținut să participe la eveniment pentru a celebra unitatea națională și spiritul european s-au numărat și clujeni.

În cadrul Festivalului Basarabia va mai avea loc în 29 martie evenimentul „Clubul literar basarabean” iar în 3 aprilie este programat concursul intelectual „100 de GIB-iști au zis”.

Manifestările se vor încheia în 6 aprilie cu Gala Aniversară, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Prim-ministrul Recean a ajuns în această seară la Guvern, unde a fost întâlnit de Natalia Gavrilița
Articolul anterior
Angela Gonța, despre cum a reușit să treacă peste dramele din viața ei: ,,Eram într-o groapă. Dar mi s-a întins o mână”
Articolul următor