Un tânăr susține că ar fi picat examenul la șoferie din cauza automobilului uzat. Ce răspuns i-a dat Agenția Servicii Publice

Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitoare la acuzațiile unui șofer care nu a susținut examenul la proba practică cu obținerea dreptului de a conduce vehicule din categoria ”C”, în opinie proprie, din cauza stării tehnice neconforme a automobilului.

separator
La data de 21.10.2019, în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto mun. Chișinău s-a adresat cetățeanul Ilia P. pentru a susține examenul la proba practică cu obținerea dreptului de a conduce vehicule din categoria ”C”. Ca urmare a examinării, candidatul a fost penalizat cu 24 de puncte prevăzute în chestionar, fiind evaluat cu calificativul ”Respins”. Dl Ilia P. a publicat prin intermediul rețelelor de socializare cu publicarea ulterioară și de mass-media a informației privind denigrarea colaboratorilor Agenției Servicii Publice la procesul de susținere a examenului, inclusiv starea tehnică nesatisfăcătoare a autocamionului de examinare.

Agenția Servicii Publice menționează că în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată, video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

Ca rezultat al analizei înregistrărilor video a tentativelor de susţinere a probei practice din data de 21 octombrie curent, comisia de examinare instituită a constatat faptul că atitudinea examinatorilor faţă de candidatul Ilia P. a fost una calmă, corectă și respectuoasă. Referitor la starea tehnică, vehiculele de examinare sunt supuse testării auto anual, după care se eliberează Raportul privind starea tehnică a acestora corespunzând cerințelor și normelor de exploatare.

Potrivit ASP, candidatul examinat, nefiind de acord cu rezultatele obținute după susținerea examenelor de probă practică, nu a folosit dreptul de a depune cerere de contestare în conformitate cu ordinea stabilită de actele normative corespunzătoare.

Pentru a oferi o imagine clară asupra cazului dat, ASP face publică filmarea din timpul desfășurării probei practice a examenului și îndeamnă viitorii șoferi să acorde o importanță sporită orelor de studiu și de exersare a abilităților de a conduce un autovehicul. De acest lucru depinde nu doar rezultatul obținut la examen ci și siguranța traficului rutier.

În acest context, Agenția Servicii Publice comunică că întreprinde toate măsurile necesare în vederea perfecţionării sistemului de examinare şi documentare cu permis de conducere. Pentru a reduce influența factorului uman, proba teoretică este total computerizată, iar rutele de examinare la proba practică sunt selectate aleatoriu printr-un sistem automatizat. Programarea prealabilă este disponibilă pe site-ul Instituției www.asp.gov.md.

Între timp, pentru acomodarea elevilor la particularitățile tehnice de conducere ale autovehiculului de examinare, a fost introdusă conducerea de probă. Pedalele vehiculelor de examinare au fost înzestrate cu senzori şi martori pentru semnalizare în cazul accesării acestora de către examinatori, iar sistemul de supraveghere video înregistrează fiecare accesare a examinatorului.

Totodată, a fost revăzută procedura de contestare a examenelor de obţinere a permisului de conducere. Actuala procedură prevede inclusiv şi schimbul calificativului din „Respins” în „Admis”, în cazul constatării faptului evaluării incorecte.

În perioada 01.01.2019-30.09.2019 au fost înregistrate:

162768 tentative de examinare, dintre care: 72423 la proba teoretică şi 90345 la proba practică;
107 de contestări ale rezultatului examenului, ce constituie 0,0657% din numărul total al tentativelor de examinare şi 0,117 % din tentativele la proba practică.
48684 de persoane examinate la proba teoretică, dintre care: 39649 au promovat examenul teoretic, ce constituie 81,44%;
45328 de persoane examinate la proba practică, dintre care: 31583 au promovat examenul practic, ce constituie 69,68%.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Tânăra mamă din Cahul, dată dispărută, a fost găsită
Articolul anterior
Pateul din ficat de gâscă, interzis în restaurantele din New York
Articolul următor