„Un tsunami de foame”. Războiul din Ucraina ar putea ucide milioane de oameni în 82 de țări ale lumii

Șeful Programului Alimentar Mondial al ONU a spus că 70 de milioane de oameni ar putea muri de foame, în special din Africa.

David Beasley a avertizat că lumea se confruntă cu o „urgență globală de o amploare fără precedent”, după cum a raportat The Independent.

Potrivit acestuia, 345 de milioane de oameni din 82 de țări ale lumii mor de foame, iar 70 de milioane se apropie de foamete tocmai din cauza războiului din Ucraina.

„Ceea ce a fost un val de foame s-a transformat acum într-un tsunami de foame”, a spus el.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, creșterea prețurilor la alimente, combustibil și îngrășăminte a împins 70 de milioane de oameni mai aproape de foame, a spus Beasley.

Articolul precizează că, în ciuda acordului din iulie care permite expedierea de cereale ucrainene din trei porturi de la Marea Neagră, în 2023 criza prețurilor alimentelor se poate transforma într-o criză a disponibilității alimentelor.

Este raportat că locuitorii din Etiopia, nord-estul Nigeriei, Sudanul de Sud și Yemen sunt în mod deosebit expuși riscului. În plus, șeful organizației umanitare ONU, Martin Griffiths, a avertizat despre criza foametei din Somalia și Afganistan.

El a declarat că războiul din Ucraina alimentează inflația în Yemen, care depinde în proporție de 90% de importurile de alimente. Și Sudanul de Sud se confruntă cu „cel mai înalt nivel de foamete acută de la independența în 2011” față de Sudan.

Peste 13 milioane de oameni din regiunile Tigray, Afar și Amhara din nordul Etiopiei au nevoie de alimente de urgență, a spus Griffiths.

Anterior, ONU a declarat deja că 345 de milioane de oameni se confruntă cu o lipsă de hrană . Un raport al Programului Alimentar Mondial spune că există patru motive principale care au cauzat criza alimentară gravă din lume.

sursa

În Italia, un avion a fost distrus de fulger. Piloții au fost nevoiți să efectueze o aterizare de urgență

Un avion al companiei aeriene EasyJet a fost lovit de fulger în timpul unui zbor efectuat duminică, 25 septembrie 2022, provocând panică în rândul celor 90 de pasageri prezenți la bord.

Este prima dată în ultimii 15 ani când un avion este lovit de fulger în zbor, în Italia, relatează ziarul italian Corriere del Mezzogiorno.

Conform sursei citate, aeronava companiei EasyJet a decolat ieri de la Milano și se îndrepta spre Napoli, dar o furtună care s-a abătut asupra regiunii Campania a împiedicat-o să mai ajungă la destinație.

Un fulger, care a lovit o aripă a avionului în timpul zborului, i-a constrâns astfel pe piloți să devieze de la traseu și să efectueze o aterizare de urgență pe aeroportul Karol Wojtyla din Bari, în regiunea Puglia.

Din fericire, nici cei 90 de pasageri, și nici personalul de bord nu au fost răniți în timpul acestui incident, dar s-a creat panică mare în rândul acestora.

Pasagerii au fost transportați ulterior cu un autocar la Napoli, mai precizează sursa citată.

sursa

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

România a decis să intervină în favoarea Ucrainei la CEDO, în cauza împotriva Rusiei
Articolul anterior
A fost astupată gaura din curtea unui gospodar în care ardea gaz fără întrerupere. Autoritățile vor face studii în zonă
Articolul următor