Un videoclip cu președintele rus a devenit viral. Cine este pasagerul misterios căruia Vladimir Putin îi deschide ușa?

Un clip cu președintele Vladimir Putin a stârnit controverse pe rețelele sociale din Rusia, după ce acesta a coborât dintr-o mașină în care s-ar fi aflat și o femeie îmbrăcată în roșu, relatează BBC News.

separator
MGU2N2IxODE4MGQzZTJhMTE1NGUxYTUwOTVhNjk0MA==.thumb

Vladimir Putin se afla în vizită la mănăstirea Valaam. Președintele s-a dat jos din mașină pentru a-i deschide ușa din spate unui pasager „misterios”, îmbrăcat în roșu. Pasagerul nu a coborât, iar Putin a închis apoi ușa, relatează digi24.ro.

După ce pe internet au apărut numeroase glume legate de identitatea pasagerei din spate, iar un site din Rusia a făcut chiar un sondaj online în care își întreba cititorii cine cred ei că ar putea fi persoana misterioasă, purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că ar fi fost de fapt vorba despre un membru al echipei de securitate a președintelui.

Pe de altă parte, alții au susținut că Putin a deschis ușa pentru a-și lua sacoul, însă agentul de pază aflat pe bancheta din spate i-a arătat că haina președintelui fusese luată de un alt agent.

https://youtu.be/T2A-5nAgqAI

Clipul a stârnit atât de multe controverse și pentru că Putin are o viață privată ținută departe de ochii presei. Subiectele legate de familia președintelui rus sunt considerate tabu în Rusia. Un astfel de exemplu este cel al gimnastei Alina Kabayeva, cu care se presupune că Putin are o relație de mai bine de patru ani.

În presă au apărut inclusiv informații potrivit cărora cei doi ar avea împreună și un fiu, însă aceste informații nu au fost niciodată confirmate de Kremlin.

Bombardamente în Herson: 21 de oameni uciși și 48 sunt răniți

În urma bombardamentelor masive ale armatei ruse asupra orașului Herson și a regiunii, astăzi, 3 mai, 21 de oameni au murit, alții 48 sunt răniți, a anunțat președintele ucrainean pe canalul său de Telegram, transmite Unian.net

Херсон, обстрел,  прилеты, попадания, ракетный обстрел, ракетный удар,

Zelenski a subliniat că întreaga lume trebuie să cunoască despre aceasta.

„Gara feroviară, trecerea subterană, casa, magazinul de materiale de construcții, supermarket de produse alimentare, stația de alimentare – știți ce este comun între aceste locuri? Urma de sânge, lăsata de Rusia și munițiile sale, omorând oameni pașnici în Herson și regiunea Herson”, a subliniat Zelenski.

Președintele Ucrainei a exprimat condoleanțe rudelor care și-au pierdut oameni apropiați în atacurile rusești și a promis că cei vinovați nu vor fi uitați. Zelenski a declarat că Ucraina va învinge în acest război și criminalii vor fi trași la răspundere.

Potrivit şefului administraţiei militare locale, Oleksandr Prokudin, „Herson este în continuare sub focul artileriei ruse”, transmite Agerpres.

Oraşul Herson, ce fusese ocupat timp de mai multe luni în 2022 de trupele Moscovei, a fost eliberat în noiembrie anul trecut, în urma unei contraofensive reuşite a Kievului în regiune.

De atunci, Herson este vizat cu regularitate de bombardamente, armata rusă fiind situată pe malul celălalt al râului Nipru, care constituie o linie a frontului naturală.

Prokudin a anunţat anterior miercuri o interdicţie de circulaţie la Herson, începând de vineri seara şi timp de 58 de ore, într-un moment în care Kievul susţine că îşi încheie pregătirile pentru o contraofensivă de amploare.

Rusia ocupă în continuare aproape 20% din teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, anexată în 2014.

Rușii vor primi bani de la stat ca să nu divorțeze

Deputaţi din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului rus, pregătesc un proiect de lege care prevede ca o dată la cinci ani, fiecare soţ al unui cuplu să primească câte 20.000 de ruble (în total, peste 450 de euro), condiţia fiind să fie căsătoriţi de cel puţin 20 de ani, relatează TASS, citat de digi24.ro.

Vicepreşedintele grupului parlamentar liberal-democrat Iaroslav Nilov, care se numără printre iniţiatorii legii, a spus că „este necesară sprijinirea instituţiei familiei”.

„Dacă oamenii sunt căsătoriţi de mai mult de 20 de ani, haideţi să le plătim câte 20 mii fiecărui soţ excluzând coeficienţii regionali. Şi să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social”, a menţionat deputatul.

Potrivit lui Nilov, grupul parlamentar liberal-democrat vrea să dedice acest proiect de lege fondatorului partidului, controversatul Vladimir Jirinovski, „a cărui primă şi singură căsnicie a durat multe decenii”, în ciuda dificultăţilor.

Vladimir Jirinovski a murit în aprilie 2022 la 75 de ani, după ce a făcut Covid.

După cum a precizat pentru TASS serviciul de presă al LDPR, proiectul de lege este planificat să fie trimis la guvern pentru examinare înainte de sfârşitul actualei sesiuni de primăvară a Dumei de Stat.

Povestea moldoveanului care face furori la Românii au Talent: ,,De la 13 ani îmi întrețin familia”

La doar 15 ani a reușit să-și facă auzită vocea în toată țara, dar și peste hotarele ei. Oleg Spînu din s. Corlăteni, r. Rîșcani știe cum să facă evenimentele mai vesele, iar de curând a cucerit și inimile juraților la unul dintre cele mai importante concursuri de talente din România.

,,Nu mă uitam. Mă gândeam cum să trăiesc mai bine piesa. Cum să arăt mai multe emoții. Cum să trăiesc mai bine cântecul„, a spus Oleg Spînu, interpret, transmite nordnews.md.

Primii bani i-a câștigat în stradă cântând în piața municipală „Vasile Alecsandri” din Bălți. La scurt timp a devenit popular. A urcat deja pe numeroase scene din țară și din afară.

,,Pe scenă eu sunt pe altă planetă. Nu văd pe nimeni, cânt ceea ce știu. Mă gândesc bine la ce cânt. La mine totul e foarte bine pus în rădăcini. De mic am început cu canto. Mama dădea ultimii bani să plec să învăț să îmi șlefuiesc vocea.”

Scena și evenimentele private sunt pentru el principala sursă de venit.

,,De la 13 îmi întrețin familia și mă întrețin pe mine. Primii mei bani au fost câștigați pe stradă, în centrul Bălțiului. Am ieșit cu o boxă, cu o fată din sat, o prietenă de-a mea. Am ieșit și i-am spus mamei să îmi dea voie să cânt pe stradă„, a mai povestit tânărul interpret.

După absolvirea casei a XI-a dorește să-și continuie studiile în domeniul muzicii, iar visul lui cel mare este să cânte pe cele mai mari scene din lume.

,,În viitor planific să am foarte multe piese, piese proprii, să merg la ceremonii, pe scene foarte mari ale lumii, în România, Moldova, peste tot. Îmi doresc să absolvesc un colegiu de muzică„, a mai spus Oleg.

Muzica, faima și agenda încărcată nu l-au făcut să se lase de carte. O spun profesorii de la gimnaziul din sat care se mândresc cu elevul lor.

,,În primul rând numele Corlăteni a sunat pentru noi ca o victorie. M-am simțit mândră de aceasta. M-am simțit mândră că sunt profesoara lui Oleg„, a menționat Ana Bologa, profesoară de limba română.

,,Am avut o senzație de lacrimi de bucurie pentru el. E o persoană cu verticalitate. Obține prin muncă ceea ce-și dorește„, a comunicat  Zinaida Parea, directorul gimnaziului ,,Victor Dumbrăveanu”.

,,Foarte mult este implicat în activități. Cântă la foarte multe instrumente, părinții l-au inițiat în tot ca să nu aibă timp pentru năzbâtii și șotii„, a spus Stela Baciu, diriginta de clasă a lui Oleg Spînu.

Colegii de clasă spun că Oleg Spînu este un băiat sârguincios și săritor la nevoie.

,,Sunt bucuroasă pentru el. Sunt bucuroasă că sunt colega lui de clasă.  Este un coleg bun, fidel, ajută la nevoie.”

,,Este vesel, amuzant și săritor la nevoie. Te face mereu să zâmbești. Este foarte talentat în ceea ce face. Chiar este o vedetă„, au spus colegii de clasă.

La mijlocul acestei luni, Oleg Spînu va evolua în finala concursului Românii au talent, iar dacă va câștiga premiul de 120 de mii de euro, spune că îi va investi tot în muzică, dar și activități de binefacere. Deja în toamnă, Oleg Spînu va cânta alături de renumita interpretă Andra Anunțul l-a emoționat până la lacrimi. Reportajul video poate fi urmărit aici.

O fetiță cu arsuri pe 40% din suprafața corpului are nevoie urgent de un tratament cu celule stem!
Articolul anterior
Din 17 iulie 35 de grădinițe din Capitală își stopează activitatea
Articolul următor