Un videoclip cu un moldovean stabilit în străinătate care își cântă dorul de casă a devenit viral

Un filmuleţ emoţionant cu un moldovean stabilit în străinătate, care își cântă dorul de casă, a devenit virat: Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă, iar frații mei un „Bun venit” din suflet îmi vor spune.

Filmuleţul unui moldovean care trăiește și muncește la Dublin, în Irlanda, a devenit viral pe Facebook având mii de like-uri și de distribuiri. Tânărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și lucrează în domeniul construcțiilor, scrie www.timpul.md.

În timpul unei pauze de muncă și-a încântat prietenii cu o melodie interpretată la voce și chitară, în care și-a exprimat dorul, nostalgia și dorința de a se întoarce cândva definitiv pe plaiurile natale.

Un coleg a filmat momentul și Georgel a publicat videoclipul pe Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=QsKueMJc0s0

Imaginea muncitorului la lucru, departe de casă, precum și cuvintele cântecului compus și interpretat de tânărul moldovean, au ajuns la sufletele românilor și moldovenilor de pe Facebook, care l-au distribuit masiv. Mulți s-au regăsit probabil în tot ceea ce Georgel a reușit să transmită prin cântecul lui.

„Dar eu mai cred, încă mai cred, speranța nu mă lasă / Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă… / Și că va fi un cer senin și drumurile bune / Iar frații mei un bun venit din suflet îmi vor spune.”

Gheorghe Gavrilița este originar din Republica Moldova, satul Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de Medicină.

„Pentru că salariile sunt foarte mici în țară, am decis să emigrez în străinătate, pentru un viitor mai bun și sunt de 3 ani în Irlanda”, a mărturisit el.

În timpul pandemiei, când de lucru era mai puțin și trebuia să petreacă timp îndelungat în casă, Georgel a decis să învețe să cânte la chitară.

„Timp de o lună de zile am stat câte 5-6 ore pe zi și am studiat chitara ca într-un final, într-un timp relativ scurt, să mă descurc și să interpretez melodii la acest instrument.”

Într-o zi colegii l-au rugat să ia chitara cu el, la muncă și în timpul pauzei de masă să le cânte.

„Într-un final această piesă a ajuns la inima lor, dar și la cea a tuturor persoanelor care au urmărit acest video, în special a celor din diaspora, care duc dorul de casă, familie și de plaiul natal.” „Sper și eu să ne putem întoarce cândva în țară, unde să avem locuri de muncă bine plătite”, ne-a mai spus tânărul moldovean.

Un bărbat a scăpat cu zile după ce un cal i-a ieşit brusc în calea maşinii
Articolul anterior
24 de raioane din ţară se află sub Cod Roşu de COVID-19
Articolul următor