Un videoclip cu un moldovean stabilit în străinătate care își cântă dorul de casă a devenit viral

Un filmuleţ emoţionant cu un moldovean stabilit în străinătate, care își cântă dorul de casă, a devenit virat: Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă, iar frații mei un „Bun venit” din suflet îmi vor spune.

Filmuleţul unui moldovean care trăiește și muncește la Dublin, în Irlanda, a devenit viral pe Facebook având mii de like-uri și de distribuiri. Tânărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și lucrează în domeniul construcțiilor, scrie www.timpul.md.

În timpul unei pauze de muncă și-a încântat prietenii cu o melodie interpretată la voce și chitară, în care și-a exprimat dorul, nostalgia și dorința de a se întoarce cândva definitiv pe plaiurile natale.

Un coleg a filmat momentul și Georgel a publicat videoclipul pe Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=QsKueMJc0s0

Imaginea muncitorului la lucru, departe de casă, precum și cuvintele cântecului compus și interpretat de tânărul moldovean, au ajuns la sufletele românilor și moldovenilor de pe Facebook, care l-au distribuit masiv. Mulți s-au regăsit probabil în tot ceea ce Georgel a reușit să transmită prin cântecul lui.

„Dar eu mai cred, încă mai cred, speranța nu mă lasă / Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă… / Și că va fi un cer senin și drumurile bune / Iar frații mei un bun venit din suflet îmi vor spune.”

Gheorghe Gavrilița este originar din Republica Moldova, satul Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de Medicină.

„Pentru că salariile sunt foarte mici în țară, am decis să emigrez în străinătate, pentru un viitor mai bun și sunt de 3 ani în Irlanda”, a mărturisit el.

În timpul pandemiei, când de lucru era mai puțin și trebuia să petreacă timp îndelungat în casă, Georgel a decis să învețe să cânte la chitară.

„Timp de o lună de zile am stat câte 5-6 ore pe zi și am studiat chitara ca într-un final, într-un timp relativ scurt, să mă descurc și să interpretez melodii la acest instrument.”

Într-o zi colegii l-au rugat să ia chitara cu el, la muncă și în timpul pauzei de masă să le cânte.

„Într-un final această piesă a ajuns la inima lor, dar și la cea a tuturor persoanelor care au urmărit acest video, în special a celor din diaspora, care duc dorul de casă, familie și de plaiul natal.” „Sper și eu să ne putem întoarce cândva în țară, unde să avem locuri de muncă bine plătite”, ne-a mai spus tânărul moldovean.

Vremea se menţine neobișnuit de caldă săptămâna viitoare. Anunțul meteorologilor

Astăzi, a fost înregistrată cea mai călduroasă zi de 24 februarie din istorie. 

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare va fi în continuare foarte cald, puțin mai scad temperaturile, dar vor rămâne tot cu mult peste ce ar trebui să fie în mod normal în această perioadă din an.

Meteorologii spun că şi luna martie va fi mai călduroasă decât de obicei, însă nu exclud prezenţa unui scurt episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori.

Povestea unei moldovence din Chișinău care trăiește de 15 ani la Pavia și este în lotul național de box al Italiei

Pugilista Mădălina Grăbucea, 17 ani, a obținut cetățenia italiană în urmă cu câteva săptămâni. Adolescenta a fost convocată în naționala feminină italiană care a concurat la Dracula Open de la Ploiești, turneu de box destinat juniorilor și tineretului. Sportiva născută la Chișinău, în Republica Moldova, a vorbit despre visul olimpic în dulcele grai moldovenesc.

O răceală puternică a împiedicat-o pe Mădă să lupte. Regrete pentru ea, dar și pentru antrenoarea coordonatoare Valeria Calabrese, care spera într-o medalie cucerită de eleva ei. „N-am putut să dorm, febră, frisoane, darmite să lupt”, își exprimă deziluzia tânăra sportivă, care a plecat cu familia, în Italia, când avea 2 ani.

„Mama lucrează în curățenie, tata e șofer de camion”

„Mama lucrează în curățenie, tata e șofer de camion”, spune, apăsat, ambițioasa pugilistă, care este legitimată la Centro Arti Marziali din Pavia, nordul Italiei, regiunea Lombardia, la un ceas de mers de Milano, capitala modei europene.

Dar Mădă pare că nu are timp de shopping. „La 2 ani am ajuns. Tata a venit primul, și, mai târziu, toată familia. Mătușa mea locuia deja acolo. Trăim în Italia de mai mulți ani, deci sunt mai mult italiancă decât moldoveană”, explică Mădălina.

De cinci ani dă cu pumnul, visul e Olimpiada

Face box de 5 ani, cu același antrenor. Se înțelege cu maestrul cu ochii închiși. Ușor-ușor, au apărut rezultatele la nivel național și la turneele internaționale a fost remarcată de antrenorii „squadrei azzurra”, potrivit Libertatea.ro.

Inițial, doar a cochetat cu lotul, era doar rezidentă, la Ploiești, săptămâna trecută, a fost prima ei convocare ca „peninsulară get-beget”.

„Îmi doresc să ajung la Olimpiadă, ăsta e visul oricărui sportiv. Dar o iau pas cu pas, acum principalul meu dor este să ajung la Campionatul European, din aprilie”, spune ea, timidă. „Dor”, ce frumos sună!

Mădălina (în albastru) face box de 5 ani.

 „Suntem la fel de curajoase ca băieții”

Cum a ajuns la box o tânără aparent firavă? „Toți gândesc că nu este sport pentru fete, dar nu este așa deloc, și noi suntem la fel de curajoase ca băieții”, se aprinde. „De mică mi-a plăcut să fac sport, dar nu găseam unul să îmi placă. Într-un final, am găsit boxul. Fratele meu a început pe drumul acesta, apoi eu, un pic mai târziu”, dezvăluie Mădă.

Ea crede că în „nobila artă” „se dă și se încasează, ceea ce înseamnă că e un sport corect. Apoi contează cât de mult lovești și cât de bine te aperi. Dai și primești ce meriți”.

„Dacă ți-e frică, nu ai ce căuta în ring”

Frică? „Niciodată, dacă ți-e frică, nu ai ce căuta în ring”, afirmă Mădă, care a pregătită de marele boxer italian Francesco Damiani, fost vicecampion olimpic și mondial la amatori, campion și la profesioniști, la „grea”, considerată „categoria-regină”.

„Este o mare responsabilitate, dar e frumos, Mister Damiani este foarte înțelegător”, spunea Grăbucea.

Ceea ce ar însemna că atunci când e de antrenat și de boxat, se trage tare.

Colega care îi e model

Mădă are un model chiar la clubul ei din Pavia, un orășel de 70.000 de locuitori la sud de Milano: pe Rebecca Niccoli, colega care a ajuns la Olimpiada de la Tokyo, din 2021.

A cucerit, apoi, bronzul la Jocurile Mediteraneene din 2022. Nu sunt multe fete la echipa de club, dar este o coechipieră care a fost la Tokyo și încearcă să se califice și la Paris. Visurile pot deveni realitate, dacă muncești cinstit.

Mădălina Grăbucea: „Nu mă lăudați, nu mai vorbesc chiar așa de bine românește. Dulcele nostru grai nu se uită, deși, acasă, vorbim jumătate-jumătate, cum ne este mai comod sau… mai repede”, e sinceră tânăra moldoveancă.

„Este o vorbă care nu e de lepădat: acasă e acasă”.

Mădă nu uită locurile de unde a plecat: „În fiecare vară, mergem câte o săptămână-două la bunici, la nași, vizităm toate rudele de la Chișinău. Este o vorbă care nu e de lepădat, acasă e acasă”. Campioană a Italiei, la categoria ei de greutate (52 de kilograme),

Mădălina este o mare speranță a Italiei pentru o medalie olimpică.

Presa vorbește despre rezultatele elevei lui Gianni Birardi, iar Lucrezia Converso, președinta Centro Arti Marziali din Pavia afirmă că „este o fată care se pregătește cu o seriozitate ieșită din comun. Are potențialul de a ajunge departe. Poate crește și poate aduce satisfacții mari clubului și naționalei noastre”.

 „În calitate de președinte sunt foarte mândră de rezultatele tuturor sportivilor noștri, văd zilnic sacrificiile lor, uneori le experimentez în direct alături de ei, la turnee. Trezitul devreme, la 3.00, pentru a lua un avion sau a parcurge sute de kilometri cu mașina pentru gloria a unei medalii. Tot ce trebuie să fac este să vă mulțumesc!”, declara, în presa locală, Converso, după ce Mădă fusese desemnată cel mai bun sportiv la disciplina box a clubului din Pavia.

Rodica Ciorănică pregătește o surpriză emoționantă: ,,Am avut curajul să fac un interviu cu mama”

Prezentatoarea Rodica Ciorănică și-a sărbătorit recent ființa care i-a dat viață. Mama jurnalistei a împlinit recent 70 de ani. Cu această ocazie, jurnalista a publicat un mesaj emoționant și a dezvăluit surpriza pe care o pregătește pentru spectatori.

mamaplus

“A citit, după mine, toate cărțile pe care le-am citit eu în adolescență. I-a plăcut mereu vorba, este o sfătoasă, dar acolo, în satul nostru, tot mai puțini oameni merg pe drum și te mai întreabă de sănătate. Chiar și pensia le vine pe card și singurul motiv sa iasă ar fi să meargă la magazin după pâine..

Acum doua săptămâni am avut curajul să fac un interviu cu Mama. Mare curaj! Va apărea pe 10 martie. Acolo mama povestește multe despre copilăria noastră, viața ei de multe ori imposibil de grea și bucuriile care azi le dau mamelor noastre sclipire în ochi.

Azi mămică mea face 70. Un fel de 50 de altă dată! Dar în suflet e zglobie și nebunatica ca o fată mare! Vreau să-i urez aici la mulți ani, să-mi fie sănătoasă și să aibă mereu cu cine vorbi – cu tata, cu noi, cele 3 fete, cu cei 5 nepoți, cu cei 7 frați și surori, cu vecinii. Și vara asta să vadă și ea marea…

Te iubim, mama!“, a scris prezentatoarea TV.

Un bărbat a scăpat cu zile după ce un cal i-a ieşit brusc în calea maşinii
Articolul anterior
24 de raioane din ţară se află sub Cod Roşu de COVID-19
Articolul următor