Un vis împlinit! Imagini video emoționante de la nunta lui Marin Andronachi şi a Mariei Sofroni

Marin și Maria sunt două ființe pe care soarta le-a pus la grele încercări. Maria are 23 de ani şi este imobilizată în scaunul cu rotile din copilărie, iar iubitul ei, Marin Andronache, în vârstă de 20 de ani, în ciuda suferinței, a fost abandonat de familie, iar acum învaţă să facă primii paşi cu ajutorul premergătorului.

separator

Deși au locuit până în prezent la mare depărtare și nu se vedeau decât o dată la 3 luni, Maria locuind împreună cu familia ei în satul Dumbrăvița, raionul Sângerei, iar Marin fiind beneficiar al locuinței protejate din Fălești, între cei doi s-a înfiripat un sentiment puternic de dragoste. Tot de ce aveau nevoie tinerii era o căsuță a lor și o sărbătoare la care au visat dintotdeauna pentru a-și uni destinele.

Cazul tinerilor a fost mediatizat pe platforma Caritate.md și a sensibilizat multă lume. Oameni cu suflet mare, din țară și din alte colțuri ale lumii, au donat ca Maria și Marin să își poată realiza visul cel mare. Tinerii au acum o casă, iar astăzi cei doi sunt mire și mireasă. 

Prezentă la evenimentul cuplului, cofondatoarea platformei Caritate.md Svetlana Sainsus a ținut să mulțumească celor care au donat pentru fericirea acestor tineri și a publicat imagini de la nunta lui Marin și a Mariei, care are loc astăzi, într-un restaurant din orașul Fălești. 

,,Atât de des ne plângem pe nimicuri… și atât de des îl supărăm pe Dumnezeu.., cand tot ce ar trebui sa facem zilnic e sa mulțumim Domnului pentru simplul fapt că ne trezim în fiecare dimineață ❤️ Povestea de dragoste a acestui cuplu m-a impresionat enorm ❤️ Este o lectie de viață pentru noi… și am scris zeci, poate chiar sute de scrisori pentru a incerca sa le fac rost de o casa, o casa pe care și-o doreau cu tot sufletul ❤️ Doar asta îi împiedica să facă nunta. Si pentru că minuni există, astăzi sunt la nunta lor Și la casă nouă Vreau să mulțumesc din suflet prietenilor mei care au donat 20.000 euro pentru ca acest vis să devină realitate. Vă mulțumesc din toată inima pentru tot ceea ce faceți, pentru toți copiii salvați si cazurile finalizate de pe www.caritate.md Nu vom uita niciodată❤️ Acum Mariei și lui Marin nu le rămâne decât să fie fericiți❤️https://www.caritate.md/…/din-inima-pentru-visul-lui-marin-…”, a scris Svetlana Sainsus pe pagina sa de facebook.

Echipa Caritate.md le transmite un mesaj de felicitare celor doi miri:

,,Marin Andronachi și Maria Sofroni își unesc destinele. Suntem onorați să fim și noi printre invitați la nunta tinerilor însurăței. Astăzi venim cu cele mai calde felicitări și le dorim tinerilor să aiba parte de cel mai mare cadou de la Dumnezeu – fericirea. Este doar de admirat cum acești tineri au construit cu multă iubire, grijă și sinceritate relația lor. Un vis al lor comun a fost deja realizat cu ajutorul tuturor. Mulțumim celor care au fost alături de visul acestui cuplu, tinerii vă multumesc cu plecaciune pentru tot sprijinul și susținerea oferită. Casă de piatră, umăr lângă umăr, inimă lângă inimă, mână în mână, Marin și Maria! Cu drag, echipa Caritate.md”.

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

În acest weekend trecem la ora de vară

Schimbarea orei, pentru a trece la ora de vară 2023, va avea loc în ultimul weekend din luna martie. Pe 26 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară 2023. Cum schimbăm ceasurile şi când trecem la ora de vară |  Observatornews.ro

Trecerea la ora de vară are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară 2023, de pe 21 martie, care marchează începutul primăverii astronomice.

Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie 2023.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Beneficiile schimbării orei

Potrivit unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washing¬ton şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară ar conduce la scăderea numărului de accidente rutiere.

„Este mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou. Mai mult, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate dintre infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după-amiaza târziu sau seara”, arată rezultatele cercetării.

Alte studii arată că există ramuri economice care pot prospera odată cu trecerea la ora de vară. De exemplu, cei din industria HORECA consideră că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi.

Totodată, experții subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”.

Totuși, trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea.

Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

Efecte negative ale schimbării orei

Acest mecanism al schimbării orei de două ori pe an ar avea însă efecte negative asupra sănătății noastre, potrivit unor noi cercetări. Gisela Helfer, conferențiar senior în fiziologie și metabolism la Universitatea din Bradford, Anglia, explică într-un articol apărut în The Conversation cum ne putem adapta organismul.

În primele câteva zile după schimbarea orei, mulți suferă de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei și reducerea funcției imunitare.

Mai îngrijorător este faptul că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și accidentele de muncă sunt mai frecvente în primele săptămâni după schimbarea orei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Ce măști faciale să alegi în funcție de tipul tenului!
Articolul anterior
12 exerciții pentru un posterior bombat și coapse fără celulită, în doar o săptămână!
Articolul următor