Unde merg rușii în vacanță după ce Occidentul le-a închis porțile. ”Sper că voi putea vizita din nou Europa când va pleca Putin”

A fost o vreme când Europa de Vest a fost destinația preferată de turiștii ruși, dar lucrurile s-au schimbat între timp.

How to become a travel vlogger?

Țările UE precum Italia, Spania, Cipru și Grecia au fost printre primele 20 de destinații cele mai rezervate călătorii de ruși înainte de izbucnirea războiului, potrivit unui raport ForwardKeys, o companie de date de călătorie, citat de CNBC.

Acum unii ruși se simt inconfortabil atunci când își spun numele de familie.

Turist rus: ”Ironia este că sunt împotriva războiului lui Putin”

Max, un rus de 40 de ani, a povestit pentru CNBC că obișnuia să se plimbe prin muzee în Franța, să se bucure de bucătăria rafinată în Italia și să facă drumeții pe dealurile Spaniei.

Apoi Rusia a invadat Ucraina. Anul acesta, Max, care spune că nu se simte confortabil să-și împărtășească numele de familie, „nici măcar nu a considerat” Europa ca destinație de vacanță.

„Sunt conștient de problemele legate de obținerea vizelor în țările europene”, a spus el.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a fost de acord să suspende un acord de călătorie din 2007 cu Moscova, care a facilitat eliberarea vizelor rușilor. Mișcarea va face mai dificilă și mai costisitoare călătoria rușilor în bloc.

Închiderea spațiului aerian al UE pentru companiile aeriene ruse în februarie a îngreunat, de asemenea, călătoriile.

„Ironia este că sunt absolut împotriva războiului și lui Putin, dar întâmpin și dificultăți de călătorie”, a spus Max.

″În viitor, când Putin va pleca și vom redeveni o țară normală, sper că voi putea vizita din nou Europa. Iubesc foarte mult Italia”.

Mai puțini ruși în Europa

Max este unul dintre numeroșii ruși care au făcut schimb de destinații de vacanță europene pentru alte țări în această vară.

Călătoriile aeriene rusești în Europa în timpul verii au reprezentat doar 26% din ceea ce erau în 2019.

„Invazia Ucrainei de către Rusia a restrâns cu siguranță opțiunile de vacanță ale cetățenilor săi, deoarece zborurile directe către multe destinații populare au fost interzise. Este încă posibil ca rușii să viziteze Europa, dar acum trebuie să schimbe avionul în locuri precum Istanbul sau Dubai”, a spus Olivier Ponti reprezentantul ForwardKey.

Unde merg totuși rușii?

Potrivit ForwardKeys, care a examinat datele de sosire a zborurilor, mai multe destinații de agrement au înregistrat o creștere a cotei de piață a vizitatorilor ruși în iunie, iulie și august comparativ cu 2019.

  • Maldive (de la 5% la 20%)
  • Seychelles (3% până la 7%)

– (oficial Republica Seychelles, este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar).

  • Turcia (4% până la 8%)
  • Emiratele Arabe Unite (1% până la 3%)

Cele mai multe dintre aceste țări erau populare printre vizitatorii ruși și înainte de război. Potrivit Unității de Informații Economice (EIU), Turcia a fost principala destinație pentru turiștii ruși în 2019, urmată de teritoriul ocupat de Rusia, Abhazia, Emiratele Arabe Unite și Maldive.

De altfel, analiștii de la EIU au declarat pentru CNBC că Maldivele au fost de mult timp o destinație preferată pentru rușii bogați, care pot obține cu ușurință vize de turist la sosire pentru a rămâne până la 90 de zile.

Un curs de schimb mai favorabil în Turcia de la jumătatea lunii martie a sporit probabil numărul călătoriilor acolo, au declarat analiștii EIU Mario Bikarski și Federica Reccia pentru CNBC. Lira turcească se situează în prezent la 18,23 față de dolar – aproape de minimele record după ce banca centrală a Turciei și-a redus ratele de referință în august, în ciuda inflației aproape de 80%.

Totuși, capacitatea rușilor de a călători ar putea fi redusă și mai mult, au spus aceștia. Pe lângă suspendarea de către UE a acordului său de vize preferențiale din 2007 cu Moscova, au spus Bikarski și Reccia, problemele economice ar putea descuraja rușii să călătorească.

„Pe măsură ce războiul continuă, ne așteptăm, de asemenea, că deteriorarea perspectivelor economice să afecteze înclinația rușilor de a călători”.

sursa

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Bulgaria și Moldova au decis să importe gaz din Azerbaidjan
Articolul anterior
Povestea româncei care a fost croitoreasa Reginei Elisabeta a II-a: ”De fiecare dată când întâlneam Regina, trebuia să mă înclin în faţa ei”
Articolul următor