Unde s-a ascuns Prinţesa Haya a Iordaniei, de frica soțului ei, și cum s-au așezat lucrurile în viața acesteia?

Acum câteva luni, Prinţesa Haya a Iordaniei, ea însăși de origine engleză, a evadat, împreună cu cei doi copii ai săi, în Marea Britanie, după un conflict ,,între viață și moarte” cu soțul ei, şeicul Mohamed bin Rashid al Maktum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

separator
Acum s-a aflat că Haya a fost numită membră a corpului diplomatic al Ambasadei Iordaniei la Londra, informează The Times, potrivit Agerpres, citată de libertatea.ro.

Numirea Prințesei Haya în postul de prim-secretar al Ambasadei a fost anunţată pe lista diplomaţilor din Londra publicată de MAE britanic.

În prezent, prințesa este implicată într-o luptă legală în Marea Britanie împotriva soţului său, şeicul Mohamed bin Rashid al Maktum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, pentru custodia celor doi copii ai lor, mai scrie Agerpres.

Prinţesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei, a fugit în luna iunie, cu fiul ei, Zayed în vârstă de 7 ani şi fiica sa, Al Jalila, în vârstă de 11 ani, în Marea Britanie. Imediat după ce a fugit, șeicul i-a cerut prințesei să se întoarcă acasă, însă ea a refuzat spunând că se teme pentru viața ei.

Odată ajunsă în Anglia, Haya a cerut justiției britanice să emită un ordin de protecţie împotriva soţului ei, cu care se află în proces de divorţ. Prinţesa locuieşte cu cei doi copii ai săi în cartierul Kensington, într-o casă estimată la 85 de milioane de lire (98,5 milioane de euro), potrivit The Times.

alte Articole interesante