Unde te poţi odihni cel mai ieftin în Europa

A fost creat un clasament cu cele mai ieftine destinaţii de vacanţă din Europa.

Locul fruntaş este ocupat de Krakovia, informează publika.md.  Este al doilea cel mai mare oraş al Poloniei şi unul dintre cele mai accesibile din Europa. Pasionaţii de călătorii spun chiar că rivalizează cu Praga, dar are două mari avantaje. Este mai puţin aglomerat, iar preţurile sunt considerabil mai mici. O noapte de cazare la un hotel de trei stele costă între 20 şi 40 de euro.

Pe locul doi este Porto, o destinaţie la mare căutare în această vară. Şi nici nu este de mirare având în vedere că este una dintre cele mai ieftine din vestul Europei. Oraşul este adesea comparat cu Lisabona şi renumit pentru vinul care îi poartă numele. Aici, o camera la un hotel de trei stele poate fi rezervată în medie cu 40 de euro pe noapte, iar bugetul de mâncare se ridică la 15, 20 de euro.

Locul 3 este urmat de Atena. Ştim că acum nu este tocmai recomandat să mergem acolo din cauza incendiilor şi a caniculei. Însă pentru atunci când lucrurile se mai liniştesc, este bine de reţinut că este o destinaţie ideală dacă ne gândim la raportul calitate- preţ. Aici, costurile se ridică la 45 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele.

Atena este urmată în clasament de destinaţii precum Budapesta, Ljubljana, Sevilla dar şi de Bucureşti.

Descoperă „drumul pâinii”, parcurs la Franzeluța!
Articolul anterior
14.000 de oameni de știință sunt alarmați: Pământul își pierde semnele vitale
Articolul următor